28 helmikuuta, 2009

HELLO KITTY -KAKKU

Alli täytti tammikuun lopussa kolme ja juhliinsa sankari toivoi kisukakkua eli Hello Kitty -kakkua. Tekniikat kun ovat vielä vähän hakusessa, päädyin toteuttamaan kakun seuraavasti: Tein ensin ison (30 cm) kakkupohjan pyöreään irtopohjavuokaan ja kakun kokoamisen jälkeen leikkasin kakun leivinpaperille piirustamani kaavakuvan muotoon. Hiukkasen jännitti, mutta muotoonleikkaaminen onnistuikin täydellisesti!

Pohjana siis vaalea kakkupohja, kostutuksena käytin vaniljasokrulla maustettua maitoa. Ensimmäisessä välissä Maraboun Daim-suklaasta ja tuorejuustosta ja kermasta tehty täyte ja toisessa välissä vastaava, mutta suklaan tilalla lasten mummin viime kesänä poimimia metsävattuja. Päällä valkoista marsipaania ja reunoilla vaaleanpunaiseksi värjättyä kermavaahtoa. Rusetin olin tehnyt jo aiemmin marsipaanista ja silmät, viikset & co. tein suklaasta.

1 kommentti:

  1. Aivan mielettömiä, ihan tulee vesi kielelle! Heti aloin miettiä miten voisin pitää jotkut juhlat, joissa tarvitsis kakkua, voisin sitten "tilata" sulta :)

    VastaaPoista