28 helmikuuta, 2009

SUKLAA-MUSTAHERUKKAMOUSSEKAKKU

Jos täytekakut ovat minulle vielä pitkälti "uutta ja ihmeellistä", ovat tämän tyyppiset jälkkärikakut tuttuja ja turvallisia. Resepti on alunperin Glorian ruoka & viini -lehdestä. Kakkua olen tehnyt jo useampia kertoja, myös eri versiossa vaihtamalla moussetäytettä ja kiilllettä. Tai ehkä useamminkin olen tarjonnut tätä leikattuna pieniksi suorakaiteen tai neliön muotoisiksi leivoksiksi.

Suklaabrownietyyppisen pohjan takia on tämä aika tuhtia kamaa, eli oikeasti aika pieni pala riittää.
Pohja siis hyvin voinen ja suklainen browniepohja, joka paistetaan ja jäähdytetään. Mousse on tehty hyydyttämällä liivatteella pakastemustaherukoista paseerattua ja sokeroitua melbaa sekä kermavaahtoa. Ja päällä tällä kertaa vadelmatäysmehutiivisteestä tehty kiille, kun mustaherukkamehua ei löytynytkään jääkaapista. Väriltään vaaleampana mehuna vattumehutiiviste päästi kuitenkin aika hauskalla tavalla läpi mustat pisteet, jotka siis mustaherukan siemeniä.

5 kommenttia:

 1. Ihastuin kovin tämän kakun muotoon, harvemmin näkee juustokakkua neliön mallisena. :) Miten olet hyydyttänyt kakun, onko sinulla ollut neliön mallinen reunavuoka?

  VastaaPoista
 2. Neliön muotoinen reunavuoka on vielä toistaiseksi hankintalistalla, kuten myös reunakalvot ja moni muukin asia...:)
  Olen paistanut pohjan ja hyydyttänyt muut kerrokset n. 20x30cm (hieman pyöreäreunaisessa) "lasagnevuoassa". Pakastimessa hyydyttämisen jälkeen olen vain leikannut sentin joka reunasta pois!

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköinen kakku. Nam nam :)

  VastaaPoista
 4. Moi! Taas minä, nyt haluaisin puolestani kysäistä, miten saa tuon "kategoriat" jutun?? Vai tuleeko ihan itsestään. Anteeksi kun olen hieman tyhmä?!

  VastaaPoista
 5. Pinja: Kirjautuneena bloggeriin voit Ulkoasu-välilehdellä Sivuelementeissä muokata ja lisätä erilaisia gadgeteja blogiisi, myös siis "Kategoriat" saat sitä kautta.

  VastaaPoista