22 maaliskuuta, 2009

GÂTEAU MARCEL

Lauantaina otettiin vanhempieni maalla varaslähtö äidin maanantaisen synttärin juhlintaan. Tein jälkkäriksi Gâteau Marcelin, ranskalaisen klassikon, joka on jauhoton "suklaamoussetorttu". Suklaasta, voista, sokerista ja kananmunista tehdään mousse, josta kaksi kolmasosaa paistetaan uunissa ja loput kipataan päälle ja jäähdytetään.

Kakku kannattaisi itse asiassa pakastaa välissä, koska mousse päällä on hyvin löysää. Viikonloppuna aika oli kuitenkin rajattua, joten kakulle sai kelvata viilennys jääkaapissa.

Ohje alla on alkuperäisessä muodossaan SK Gourmet -lehdestä. (Itse puolitin ohjeen ja tein yhden, halkaisijaltaan ehkä 20-22cm kakun)


Gâteau Marcel
(2 kakkua)

280g tummaa suklaata
280g voita
180g (2dl) sokeria
9 keltuaista
90g (1dl) sokeria
14 valkuaista
koristeluun kaakaojauhetta ja vadelmia
  1. Sulata suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi.
  2. Vatkaa 180g sokeria ja keltuaiset ja lisää suklaavoin joukkoon.
  3. Vatkaa 90g sokeria ja valkuaiset vahvaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen muun taikinan joukkoon.
  4. Ota taikinasta kaksi kolmasosaa ja nostele voideltuun vuokaan.
  5. Paista pohjaa noin 40 min 160° C:ssa. Jäähdytä.
  6. Pane loput suklaaseoksesta pursotinpussiin ja pursota kakkupohjan päälle.
  7. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele vadelmilla.


4 kommenttia:

  1. Kivat sivut sinulla! Olet vasta-alottanut bloggaaja näköään, kuten minäkin... :)

    VastaaPoista
  2. Joo vasta-alkaja olen, mutta äärimmäisen innostunut sellainen!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana herkku!! Todella upean näköistä jälkkäriä :)
    Onnea melko tuoreelle blogillesi, jään seuraamaan!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kiitos. Ja myös ihanan makuista oli. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista