15 maaliskuuta, 2009

LEMON CURD -MOUSSE

0,5 dl Lemon curdia
2 dl Flora vispiä
4 rkl sitruunamehua
1-2 liivatetta

  1. Vaahdota vispi.
  2. Sekoita vaahdon joukkoon lemon curd ja puristettu sitruunamehu.
  3. Pehmennä liivate kylmässä vedessä.
  4. Lisää liivate pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää neste koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.
  5. Levitä mousse tasaisesti haluamasi pohjan päälle ja hyydytä kylmässä.
Riittoisuus: Yksi kerros halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuun.

HUOM! Yksi liivate riittää, kun moussea käytetään esim. leivoksen päällimmäisenä kerroksena, mutta vaatii varmasti kaksi liivatetta, jos mousse tulee esim. kakun väliin.


4 kommenttia:

  1. Josu vinkkasi, että pidät kakkublogia, ja tää kotiäiti hipsi tietysti heti yytsimään. Siis vautsi-vau! Mahtavia on! Taidankin röyhkeästi soveltaa jotakin näistä ideoistasi meidän Ilkan ekoille synttäreille huhtikuussa.

    VastaaPoista
  2. Joo antaa palaa, ehkä saat itselles kanssa uuden harrastuksen!!

    VastaaPoista
  3. Hei Jonna! Aivan mielettömän nätit sivut olet tehnyt, kiitos niistä!
    Kotiäitinä aikaa ihailla ja kokeilla. Nyt mietityttää saako tuota
    Lemon curdia esim.marketeista vai missä moista myydään?
    Kiitän kovasti etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Isompien markettien hillohyllystä löytyy, osassa pienemmistä varmasti myös.

      Poista