19 maaliskuuta, 2009

SUKLAA-CUPCAKES

Cupcake vs. muffinssi? Eron tekee käsittääkseni cupcaken päälle pursotettava/levitettävä kuorrutus ja koristelu. Viimeksi olen muffinsseja väsännyt ehkä yläasteikäisenä ja oma mielikuva muffinssista on hieman tylsä ja kuiva, kun taas cupcakesit ovat kuvissa koristeltuja, värikkäitä ja jotenkin vaan tyylikkäämpiä...

Isosiskoni ja Antto ovat jo muutamina viikkoina tulleet meille hengailemaan tiistaiaamupäivisin. Nk. tiistaiklubiin liittyi tällä kertaa myös kummitätini, joten tarjoiluihinkin sopi panostaa aavistuksen enemmän, ainakin verrattuna edellisen tiistain Dr. Oetkerin pizzoihin. Jälkkäriksi päätin siis kokeilla tehdä cupcakeseja. Resepti sekä itse kakkuseen että kuorrutteeseen löytyi Toven blogista Baka baka liten kaka.

Sekä kaakaojauhe että tumma suklaa taikinassa takasivat suklaisen maun. Frostingin kohdalla laitoin tavallisen kahvin sijaan voimakkaampaa, mutteripannulla keitettyä espressoa. Ja koska halusin kuorrutukseen enempi moccafiilistä, laitoin kahvia itse asiassa kolme rkl yhden sijaan. Päälle ripsottelin vielä upouudella kukkamuotilla tehtyjä marsipaani-minikukkia.

4 kommenttia:

  1. jesjes! voinko tilata sulta muhkeita cupkakeja sitten lomalla? sellasia oikein jenkkejä, värikkäitä ja söpöjä? kakkukestit muuttu just cupkeikkesteiksi.

    VastaaPoista
  2. Hihhii suunnitelma on jo valmiina. Toivottavasti sun kesteihin tulee paljon syöjiä!

    VastaaPoista