14 maaliskuuta, 2009

SUKLAA-SITRUUNALEIVOS

Viime viikolla törmäsin ihanaan uuteen blogisuosikkiin nimeltä Cannelle et Vanille. Blogista jäi mieleen kuvat leivoksesta, jossa oli yhdistetty sitruuna- ja suklaamoussea. Edellisen viikonlopun kakun jäljiltä oli jääkaapissa avattu lemon curd -purkki, joten päätin moista viritelmää kokeilla. En kuitenkaan käyttänyt leivoksen esikuvan reseptiä, vaan sovelsin omasta päästä seuraavanlaista: Pohjana suklaabrownie-pohja, välissä mousse tummasta suklaasta ja päälimmäisessä kerroksessa lemon curd -mousse. Superhyvä yhdistelmä!

20 kommenttia:

 1. Tapu tackar! Suklaamousse ja Lemon curd, killer combination!

  VastaaPoista
 2. Näyttää niiin hyvältä :D tuolta c&v blogista voisi kyllä kokeilla vaikka mitä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Yonna & Nohanna! Tapulle tiedoksi, ettei tää jää tähän!!!

  VastaaPoista
 4. Voi hitsit ku herrrrkullisen näköstä, piti aivan nielasta... slurps!

  VastaaPoista
 5. hienon näköisiä, enkä epäile herkullisuutta yhtään! millä muotilla olet tehnyt nuita kun ovat niin tasareunaisia?

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista.
  Helahoito on koottu kerroksittain vuokaan, jossa browniepohja on paistettu. Kunnon jäähdytys joka väliin, niin että mousset hyytyvät. Lopuksi vielä voi laittaa toviksi pakkaseen, jonka jälkeen on levy helppo leikata leivospaloiksi kuumalla vedellä lämmitetyllä (ja kuivatulla) terävällä veitsellä.

  VastaaPoista
 7. kiitos vastauksesta!

  olen ihan aloittelija tämäntyyppisissä. juustokakkuja olen tehnyt hyytymään, mutta vain yksikerroksisia. kuinka pitkää aikaa tarkoitat kunnon jäähdytyksellä?

  VastaaPoista
 8. Pohjan paistamisen jälkeen on pohjan annettava jäähtyä täysin. Jos on aikaa ja mahdollisuus jäähdyttää jääkaappilämpötilaan, auttaa se moussekerroksen jähmettymisessä kun pohja siis on jo valmiiksi kylmä. Ja myös moussekerroksen on hyvä jähmettyä jääkaapissa "valmiiksi" ennen kuin kippaa päälle seuraavan. Usein olen laittanut kakun jähmettymänn jopa pakkaseen. Toivottavasti tästä oli jeesiä, kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
 9. Wau miten upeita!!!! Todella taidokkaasti tehty! Olen ensivierailulla.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Mint Chocolate & Maistuvat paistuvat!

  VastaaPoista
 11. tehtiin ja hyvää oli, todella! (postaus sivullamme nyt jos kiinnostaa http://sillasipuli.blogspot.com/2009/04/sitruunainen-suklaakakku-leivospaloina.html

  VastaaPoista
 12. Hyppysellinen, nehän onnistuivat loistavasti!

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis leivos! Ja taivaalliset maut, njam!

  VastaaPoista
 14. Tätä aion kokeilla seuraavaksi! Näyttää ja kuullostaa todella herkulliselta.
  Saanko linkittää sinut omaan blogiini? Avasin sen juuri :)

  VastaaPoista
 15. Tietenkin saat linkittää! Ja kannattaa kokeilla, on todella hyvää.

  VastaaPoista
 16. Hei! Sinulla on täällä sivuilla ohjeet noille mousseille, tuleeko/riittääkö ohjeesta noin paksuun kerrokseen? Ihania reseptejä sulla täällä! Näitä leivoksia ajattelin tehdä synttäreilleni, että kiitoksia vaan :)

  VastaaPoista
 17. Anonyymi: Näistä on jo kauhean pitkä aika kun tein, enkä laiskana laittanut tuolloin kunnon reseptiä... Brownie-pohjan ohje on sellaisenaan 20x30cm vuokaan mitoitettu (vastaa lähes 28 cm halkaisijaltaan olevaa pyöreää vuokaa). Suklaamoussen ja lemon curd -moussen ohjeet kannattaa muistini mukaan tehdä 1,5-kertaisena. Toivottavasti onnistuvat!

  VastaaPoista