06 maaliskuuta, 2009

SUKLAABROWNIE-POHJA

150 g tummaa suklaata
250 g voita
3 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
  1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Kaada sula suklaa-voiseos sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  4. Lisää kananmunat yksitellen ja kokoajan sekoittaen.
  5. Lisää jauhot.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20x30cm).
  7. Paista 185°C noin 30 min. Anna jäähtyä hyvin.

4 kommenttia:

  1. Hei Jonna!
    Huhut ovat kiertäneet jo aiemmin ihanista
    kakuista ja nyt sain Sadulta linkin sivuillesi.
    Eilen sain keittosuklaalevyjä tuliaisiksi ja nyt alkaa täällä Köpiksessä tapahtua. Aloitan brownies-ohjeella.
    Pliis, kehitä joku hyvä kahvi/mokkakakku/leivosohje, himoitsen sellaista kreemiviritystä vesi kielellä.
    Lämpimin terveisin Laura

    VastaaPoista
  2. Moi Laura,
    Terveisiä Köpikseen!
    Otan vinkistä vaarin ja teen lähiaikoina jonkun kaffe- tai mokkajutun. Kannattaa kokeilla tota sitruuna-suklaaleivosta, oli mielettömän hyvä kombinaatio. Laitan pikapikaa moussejen ohjeet myös ylös!
    t. Jonna

    VastaaPoista
  3. Moikka!
    Tuleeko tällä reseptillä browniesista päältä rapea ja sisältä ihanan kostea (tarkoitan ettei ole täysin kypsä)?
    Monissa muissa ohjeissa mitä olen katsonut, vatkataan sokerit ja munat vaahdoksi, mutta tässä ei, niin miten tämä resepti poikkeaa sellaisesta vaahdottamis reseptistä?
    T. Nina-Vanessa

    VastaaPoista
  4. nina: Useimmissa brownie-tyyppisissä ohjeissa mitä olen käyttänyt, ei tämän ohjeen tapaan käytetä muna-sokerivaahtoa. Tällöin ei leivonnaisesta tule kuohkea vaan enempi juurikin "kostea". Tätä ohjetta olen käyttänyt moussekakkujen ja leivosten pohjana, mutta toimii varmasti myös sellaisenaan. Tai jätskin kanssa... :)

    VastaaPoista