29 maaliskuuta, 2009

TEEKUPPIPIKKULEIVÄT


Ensi viikonlopun Kello viiden tee -teemalla järkättäviin synttärijuhliin tein teekuppipikkuleivät paikkakorteiksi. Aikamoista väkerrystä! Tähän hätään en edes saanut käsiini teekupin muotoista muottia, joten sain aloittaa homman väsäämällä leivinpaprusta sopivan kuppimallin. Aikaa vähän säästääkseni tyydyin valmiiseen piparitaikinaan. Kun kupit oli paistettu ja jäähdytetty, pursotin paksummasta pikeeristä ääriviivat ja niiden kuivahdettua juoksevammalla pikeerillä "väritin" piparin. Seuraavana päivänä alkoi sitten varsinainen koristelusessio, jälleen sitä paksumpaa pikeeriä käyttäen. Halusin jokaisesta piparista erilaisen ja vasta kun ensimmäiset 20 oli valmiina, alkoi homma pikkuhiljaa helpottumaan kun oppi minkälaiset kuviot on helpompia pursottaa kuin toiset. Ei tullut ihan niin hienoja kuin mitä olin suunnitellut, mutta sinnepäin...

Aiemmin en ollut koskaan pikkuleipien koristelua harrastanut, eikä tämä kerta varmasti jää viimeiseksi. Sairaan hidasta mutta hauskaa puuhaa! Hyvä ohje pikkuleipien koristeluun löytyy Ebeltä.

12 kommenttia:

 1. siis vau. ylitit taas odotukseni. ja hyvä ku pidit huolen, että mä näyn päälimmäisenä!

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita! Sinulla on kivat sivut, sopinee että linkitin omilleni?

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos kehuista!
  Ja Sokeriperhonen, toki sopii linkittäminen.

  VastaaPoista
 4. Ai jestas miten kauniita pikkuleipiä!!! Niin upeat koristelut, että ei kyllä nätimpiä löydy mistään. :)

  VastaaPoista
 5. Kuinka monta vuotta piparitaikina säilyy? Mä en ainakaan raaski syödä omaani. T.Munkkipossu Laardin vierestä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Mama ja Insanity!
  Ja rakas Munkkipossuseni, lupaan tehdä sulle nitä lisää jos himo kuitenkin iskee.

  VastaaPoista
 7. Ihania! Tässähän tulee taas himo kokeilla itsekin, vaikka aikaisemmat kokeilut ei onnistuneetkaan ja silloin vannoin ettei ikinä enää..

  VastaaPoista
 8. Todella hienoja herkkuja sinulla on täällä! Mielettömän kauniita pikkuleipiä!

  VastaaPoista
 9. Ihana blogi, ja vitsi että nää piparit oli kauniita! Melkein harmittaa että sorruin syömään omani. Olisi pitänyt kääräistä lautasliinaan.

  VastaaPoista
 10. Lautasliinaan kääräisy ei pelastanut piparikaunotarta kovin pitkäksi aikaa. Maistui sunnuntain aamupalana - sopivan litteänä dogibäginä toimi kirjekuorilaukku!

  kiitos kondiittorille

  VastaaPoista