


375g huoneenlämpöistä voita
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 huoneenlämpöistä kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 dl valkoista portviiniä tai appelsiinimehua
2 rkl vahvaa vadelmamehua
ripaus punaista elintarvikeväriä
3 rkl mantelijauhoa
ripaus sahramia
appelsiinimehua kostutukseen
Täyte ja kuorrutus:
600g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua (luomu)sitruunankuorta
- Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Lisää yhteen osaan kaakaojauhe ja 1/2 dl portiviiniä tai aplarimehua, toiseen vadelmamehu ja punaista elintarvikeväriä ja kolmanteen osaan mantelijauho, sahrami ja 1/2 dl portviiniä tai appelsiinimehua.
- Kaada taikinat voideltuihin vuokiin ja paista kiertoilmauunissa 175°C:ssä n. 45 min. Vaihda kakkujen paikkaa paistamisen aikana, niin ne paistuvat tasaisesti. (HUOM. Itselläni oli vain yksi sopivankokoinen vuoka, joten paistoin yhden pohjan kerrallaan.)
- Anna kakkujen jäähtyä, kumoa vuoistaan ja kostuta appelsiinimehulla.
- Tee täyte ja kuorrutus. Vatkaa tuorejuustoa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes se muuttuu notkeaksi ja ilmavaksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Sekoita sitruunamehu ja kuoriraaste joukkoon.
- Levitä seosta kakkupohjien väleihin ja päälle. Koristele.


Vautsi! Tässäpä mahtava idea kokeiltavaksi!
VastaaPoistaen tiiä tulivatko terkut perille, mutta paras kakku mitä oon maistanu!
VastaaPoistaVoi kun on kivan näköinen! Ulkomaisilla sivuilla olen nähnyt vastaavia kakkuja, mutta ohjetta en ole löytänyt, joten kiitos siitä :) Pitää joskus kokeilla!
VastaaPoistaOnpas upean näköinen kakku ja varmasti myös hyvän makuinen! Mahdatko olla valokuvaaja kun kaikki kuvasi on niin kauniita ja hyvin rajattuja? Saako sinut linkittää?
VastaaPoistaMä niin rakastan sitä, että kakun sisältäkin löytyy visuaalisia yllätyksiä, niinkuin nyt tässä eriväriset kerrokset.
VastaaPoistaKiitos kommenteista kaikille!
VastaaPoistaPikkusisko: Ja maku vaan parani kun vetäytyi jääkaapissa!
Tove: Pomoni oli juuri Nykissä ja kertoi siellä nähneensä vastaavia livenä. Eivät vaan ole vielä Suomeen jalkautuneet.
Cakesusan: Toki saa linkittää! Sen verran olen photoshoppia oppinut käyttämään että saan kuvia hieman rajailtua, mutta kyllä olen ihan täysi amatööri.
Itsekin bongasin kakun heti gloriasta ja äidille teen sitä sunnuntaiksi, vähän muunnellen porkkanakakun suuntaan:)
VastaaPoistaAivan mahtava täytekakku! :) Olet saanut nuo pohjien värit ikuistettua ihanan kirkkaina.
VastaaPoistaTein ite aikoinaan (vuos sitten?) vastaavanlaista kakkua guava-limepohjilla ja punainen tais olla granaattiomenaa tai vastaavaa.. Eksoottista!
Löytynee tuokin kakku jostain blogin syövereistä :D
Ihana kakku mutta reseptissä ei näy jauhojen määrää! saisiko sen vielä,että pääsee kokeilemaan!
VastaaPoistaKiitos kommenteista, erityisesti Anonyymille: Nyt on jauhot lisätty reseptiin, aika olennainen osuus :) Silmäilin vielä kaiken muunkin läpi, ettei ollut tullut muita virheitä!
VastaaPoistaEnsimmäistä kertaa kurkkimassa täällä ja löytyi kyllä paljon ihania kakkuja! Tätä täytyy kyllä joskus kokeilla, kuulostaa niin hyvältä :)
VastaaPoistaIHANA kakku ja BLOGI! :) saanhan linkittää sinut? :)
VastaaPoistaKiitos Heli ja Salla. Ja linkittää saa!
VastaaPoistaTörmäsin vasta blogiisi; ihana! Etenkin tämä kakkupostaus jäi mieleeni, sillä etsiskelen jotain hyvää kakkureseptiä juhliin ensi vkonlopuksi. Tätä aion kokeilla!
VastaaPoistaKiitos Zucchini ja tervetuloa! Kakku on älyttömän hyvää (ja täyttävää) ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista!!
VastaaPoistaOnpa hienon näkönen!
VastaaPoista