05 huhtikuuta, 2009

MASCARPONE-SUKLAABROWNIES

Isosiskoni eilisiin synttärijuhliin olin tehnyt tarjottavaksi muun muassa näitä ihania brownieseja. Aiemmin olen samalla ohjeella tehnyt tortun, nyt kuitenkin tein ohjeen määrän tuplana (eli pellillisen) ja leikkasin söpöiksi pieniksi muutaman suupalan kokoisiksi paloiksi.

Mascarpone-suklaabrownies

Ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (8/06)


200g tummaa suklaata
200g suolatonta voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400g mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa)
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa

  1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita.
  5. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  6. Levitä 3/4 suklaataikinasta vuokaan (20x30cm).
  7. Levitä mascarponetäyte taikinan päälle.
  8. Lisää loppu suklaaseos täytteen päälle.
  9. Tee taikinan pintaan veitsellä kuvioita.
  10. Paista uunin keskitasossa 175°C:ssa 35-45 min.

16 kommenttia:

  1. Oi miten ihana herkku! Tämä on varmasti taivaallista :) Mascarponejuusto on yleisesti sanottuna miun suosikkijuustoa, joten veikkaanpa että söisin tätä enemmän kuin yhden annoksen..

    VastaaPoista
  2. Hyvää on! Mascarponen ja suklaan yhdistelmällä ei kai voi mennä kovin metsään...

    VastaaPoista
  3. Olipa houkuttelevan oloinen ohje! Tätä pitää ehdottomasti testata. :) Päivittelen linkkilistaani, lisäsin sinutkin sinne.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista Kinuskikissalle myös!
    Terv. blogisi ahkera lukija

    VastaaPoista
  5. Oih, nää näyttää niiiiin hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Maistuville paistuville!

    VastaaPoista
  7. Nams kuulostaa todella hyvälle! Pitääkin lisätä sut omaan blogilistaan kun tänne eksyin ja hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
  8. Nimenomaan tällä ohjeella saa MAAILMAN PARASTA suklaaherkkua. Siis jos etsit sopivaa suklaaohjetta, käytä tätä. :)

    VastaaPoista
  9. Kokeilin ja suosittelen! toimii hyvin myös sillä maustamattomalla tuorejuustolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tein taas just viime viikolla ja oli just niin hyvää kuin muistin!

      Poista
  10. tää on muuten ihan super hyvää, paljon parempaa kuin browniesit/suklaiset jutut yleensä!! plus tietty se mascarpone...... : ))

    VastaaPoista
  11. Jaha, yritin tästä kakkuversiota, mutta vielä tunnin paistamisen jälkeen tulos oli lähinnä hyytelö... Kuinkahan kauan sitä oikein pitäisi paistaa, ja mikähän tässä meni vikaan o_O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkun asian on ehkä täytynyt mennä mitoissa pieleen, koska reseptin oon kyllä ehtinyt testaamaan monia kertoja. Kokeile uudelleen, toivottavasti sitten natsaa!

      Poista
  12. Hei. Minullakin kakku jäi sisältä juoksevaksi, vaikka tein sen täysin ohjeen mukaan.😞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, ikävä kuulla. Itse kyllä säännöllisesti ko. ohjetta käytän, joten en kyllä ymmärrä missä vika.

      Poista