01 toukokuuta, 2009

RAPARPERI-MANSIKKAKAKKU

Vappuaaton pippaloissamme oli munkkien sijaan tarjolla kakkua. Kakun "esikuva" löytyy Cannelle & Vanille -blogista. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin pohjan taikinaan sekä manteli- että pistaasijauhoa. Omasta kaapista ei löytynyt kuin ensimmäisenä mainittua, joten ohjetta on käytetty mukaellen. Seuraava, aavistuksen vaaleanpunainen kerros, on raparperimoussea. Jälleen ohjeesta poiketen en paahtanut omia raparperin varsia, vaan käytin valmista raparperisosetta. Punainen raita välissä on hyydytetty soseutetuista mansikoista. Valkoinen kerros kakun päällä on valkosuklaata ja kermaa.


Vappupäivän jälkkärivastuu on sen ravintolan keittiömestarin harteilla, johon olemme suuntaamassa vappulounaalle. Joten ei muuta kuin (lainatakseni Viiskulman Grillin muutaman vuoden takaista toivotusta) Hauska Vapuaa!!!

5 kommenttia:

  1. Herkullisen ja niin kesäisen näköinen!

    Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
  2. Voi kun näyttää ihanan herkulliselta kauniilta, nam!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentista myös tärpätti!

    VastaaPoista