03 toukokuuta, 2009

SUKLAAKAKKU

Sunnuntaina pakattiin pique-nique -eväät koriin ja suunnattiin tädin landelle toukotöihin. Ja koska isotätö oli aiemmin tänä vuonna täyttänyt 50 v., kuului tämän kevään talkooeväisiin myös kakku (ja pullo Piperia).
Kakku on aprikoosihillotäytteineen sacher-kakun sukulainen ja ohjeen olen reseptivihkoseeni riipustanut muutamia vuosia sitten yhdistelemällä kahta eri suklaakakkuohjetta.

Suklaakakku
(halkisijaltaan 20 cm vuokaan)

100g tummaa suklaata
50g sulatettua voita
4 keltuaista
5 valkuaista
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1,5 dl kermaa
150g tummaa suklaata
150g creme fraiche
+ aprikoosihilloa (n. 150g)

Kuorrutus:
0,5 dl kermaa
150g tummaa suklaata
1 rkl voita
  1. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Sekoita keltuaiset ja voi ja sekoita hieman jäähtyneen suklaan joukkoon.
  3. Vaahdota sokeri ja valkuaiset ja kääntele vaahto suklaaseoksen joukkoon.
  4. Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita varovasti.
  5. Nostele taikin voideltuun vuokaan ja paista 170°C:ssa 35 min.
  6. Jäähdyttyä leikkaa kahtia.
  7. Voitele puhdas vuoka öljyllä ja vuoraa kelmulla.
  8. Täytettä varten kiehauta kerma ja kaada se palastellun suklaan päälle. Sekoita suklaan sulettua.
  9. Vispilöi ranskankermaa hetki ja kääntele suklaan joukkoon.
  10. Levitä 2/3 täytteestä vuokaan ja laita ensimmäinen pohja täytteen päälle. Paina niin, että täyte nousee reunoilta pohjan tasolle.
  11. Levitä pohjalle tasainen kerros aprikoosihilloa ja sen päälle loput täytteestä. Paina toinen pohja päälle.
  12. Peitä kelmulla ja anna seistä yön yli kylmässä.
  13. Kuorrutusta varten kuumenna kerma ja palastele suklaa joukkoon.
  14. Suklaan sulettua sekoita ja lisää voi.
  15. Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele halutessasi.

8 kommenttia:

  1. Namskista! Tämä on varmasti hyvää. Heh, hauska kuva tuo missä on punaiset saappaat. Itsellä on kuvausideat ihan hukassa, kun yleensä saa olla tyytyväinen, että ylipäätänsä saa kuvat jossain vaiheessa napattua. Monissa blogeissa on tosi oivaltavia ja erilaisia otoksia, mitkä saavat monen tavallisenkin asian näyttämään kivalta. No, ehkä joskus myöhemmin on aika paneutua kuvaukseenkin :D

    VastaaPoista
  2. Herkulisen näköinen ja kauniisti koristeltu!

    VastaaPoista
  3. Eikä vain herkullisen näköinen vaan myös makuinen. Itse asiassa kakku voittaa alkuperäisen sacherin, kirkkaasti. Jos et usko, kokeile.

    VastaaPoista
  4. tosi hyvät fotot! harmittaa kun en päässy maistammaan..

    VastaaPoista
  5. Kiitos Pioni kommentista!

    Ebe: Kuten omassakin blogissani näkyy, ei kuvaaminen ole kovin tasalaatuista... Välillä kuvat onnistuvat ja useimmiten oikein eivät :)
    Haaveilen sitäpaitsi uudesta paremmasta kamerasta. Nykyisessä on sekin vika, että sillä saa kerralla otettua 2-3 kuvaa ja sitten akku hydee. Muutaman sekunnin odottelun jälkeen voi taas napsaista seuraavat pari otosta!

    Thanks myös dear sugarlovin' sisters!

    VastaaPoista
  6. No just tämmöstä kakkua nyt tekis mieli! ;) Varmasti ihanan makuista :)

    VastaaPoista
  7. Herkullinen blogi sulla! Kateellisena ihailen onnistuneita leipomuksia... :)

    VastaaPoista
  8. Kiitti kommenteista Noora ja Ketsuppi!

    VastaaPoista