16 kesäkuuta, 2009

DARING BAKERS

Ulkomaisissa leivonta- ja ruokablogeissa olen säännöllisesti törmännyt The Daring Bakers -termiin. Otin jutusta selvää ja liityin itsekin mukaan. Homman nimi on se, että kuukausittain (joka kuun ensimmäinen) julkaistaan jäsenille "leivontahaaste", jossa vuorollaan hostina toimiva Daring Baker määrittelee reseptin mitä käytetään ja määrittelee myös sen, kuinka tarkkaan ohjetta pitää noudattaa ja/tai mitä osia voi varioida. Sitten samaisen kuun 27. päivä saa omassa blogissaan julkaista postauksen haasteen tuotoksesta.

Kaksi pohjoisamerikkalaista bloggaria perusti The Daring Bakersin muutama vuosi sitten omaksi ilokseen ja nyt jäseniä on jo lähes pari tuhatta. DB:n rinnalle on perustettu myös The Daring Cooks, jossa haasteet pyörivät ruuanlaitossa.

Katsotaan nyt pysynkö mukana (8:aan leipomukseen 12:sta pitää osallistua vuodessa, että pysyy mukana), mutta jotenkin kiehtoo idea siitä, että kuukausittain joku patistaa kokeilemaan jotain itselle ihan täysin uutta leipomusta, jota ei ehkä muuten koskaan tekisi. Kesäkuun haaste on omalta osaltani tehty, postaus siitä sitten 27. päivä...


4 kommenttia:

 1. Sinä rohkaistuit mukaan :) Minäkin olen usein mietiskellyt, mutta kun en meinaa saada kotomaiseenkaan ruokahaasteeseen koskaan osallistuttua niin hassusti voisi käydä. Mutta ehkä vielä joku kaunis päivä. Mutta ehkä mun kannalta tuo kokkipuoli olisi toimivampi.
  Odotan innolla ensimmäistä DB-postaustasi!

  VastaaPoista
 2. Todella kiva että lähdit mukaan! Luin tästä vähän aikaa sitten mutta totesin että aika ei ehkä riitä...aika haasteellisia nämä leivontatehtävät kuitenkin vaikuttivat. Onhan tämä kuitenkin kiva tapa oppia uutta ja kokeilla uusia leipomuksia, kuten kirjoititkin. Onnea sinulle, tulen kyllä innolla seuraamaan kokemuksiasi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Tove ja hannn! Osa haasteista, joita olen blogeissa nähnyt, on tosiaan aika hankalan kuuloisia, mutta onneks niissä kai yleensä on vähän variointimahdollisuuksia. Katotaan kuin käy, riittääkö aika ja taidot :)

  VastaaPoista
 4. Hankalalta voi kuulostaa/näyttää monikin ohje, mutta kun rupeaa tekemään voikin yllättyä positiivisesti! Mielenkiinnolla jään odottamaan 27. päivää ja oma jäsenyys on nyt kyllä harkinnassa. Muakin kiehtoo ajatus joka kk vaihtuvasta leivontaprojektista.

  VastaaPoista