24 kesäkuuta, 2009

MANSIKKA-RAPARPERIMURUPAISTOS


Juhannuksena oli ihanaa. Vaikkei se aurinko niin kovasti paistanutkaan. Syötiin, juotiin, ulkoiltiin, saunottiin. Ja nostettiin ekakertaa lippu uuteen lipputankoon. Hieno.

Juhannusaaton jälkkärin pääraaka-aineet oli vaihteeksi mansikka ja ystävänsä raparperi. Alunperin olin suunnitellut tekeväni Cindy Crawfordin piirakan, johon törmäsin Bella Vanilla -blogissa, mutta jotenkin päädyin tekemään murupaistoksen. Tämmöinen ohje oli revitty irti Pirkka-lehdestä:

Mansikka-raparperimurupaistos
(5 annosta sanoo ohje, meillä syötiin jätskin kanssa ja riitti hyvin kymmenelle)

500g raparperinvarsia
1l tuoreita mansikoita
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Muruseos:

2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
3/4 dl juoksevaa margariinia
(Cindyn inspiroimana lisäsin myös muskottia ja kanelia)
  1. Paloittele pestyt ja kuivatut raparperinvarret noin puolen sentin viipaleiksi.
  2. Viipaloi myös mansikat.
  3. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenän ja ripottele seos raparperi- ja mansikkaviipaleiden päälle ja sekoita varovasti.
  4. Levitä kaikki voideltuun laakeaan paistosvuokaan.
  5. Sekoita kulhossa muruseoksen kuivat aineet. Lisää margariini ja sekoita muruksi.
  6. Levitä muruseos tasaisesti raparperi- ja mansikkaviipaleiden peitoksi. Kypsennä uunin keskitasolla 200°C:ssa n. 20 min, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja muruseos saanut väriä.


1 kommentti: