24 kesäkuuta, 2009

MANSIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU



Juhannnuspäiväksi halusin tehdä aavistuksen juhlavampaa jälkkäriä ja kotimaisten mansikoiden kunniaksi päätin tehdä mansikkakakun. Ihastuin mansikka-raparperikakussa käyttäm
ääni valkosuklaiseen pohjaan, jota nyt siis testasin yhdistettynä mansikkamousseen ja päälikerroksen mansikkasoseesta tehtyyn kiilteeseen. Aiempaan viritelmään raparperi toi kyllä omanlaisensa twistin, mutta kyllä toimivat mansikka ja valkosuklaa ihan yksikseenkin!


Mansikka-valkosuklaakakku
(22 cm vuokaan)


Pohja:

100 g valk. suklaata
150 g voita

1,5 dl sokeria
2 kananmuna

1,5 dl vehnäjauhoja
  1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Kaada sula suklaa-voiseos sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  4. Lisää kananmunat kokoajan sekoittaen.
  5. Lisää jauhot.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
  7. Paista 185°C n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin.
Mansikkamousse:

3 dl mansikkaa soseutettuna
0,75 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1,75 dl kermaa
4 liivatetta
  1. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Sekoita mansikkasose, tomusokeri ja sitruunamehu.
  4. Sulata kuivaksi puristetut liivatteet tilkkaan kuumennettua mansikkasosetta
  5. Sekoita liivateseos kylmään mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen.
  6. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Mansikkakiille:

2 dl mansikkaa soseutettuna
0,5 dl tomusokeria

2 liivatetta
  1. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kuumenna n. 0,5 dl mansikkasosetta, sekoita siihen tomusokeri ja pehmenneet, kuivaksi puristetut liivatteet.
  3. Sulata kuivaksi puristetut liivatteet tilkkaan kuumennettua mansikkasosetta.
  4. Sekoita liivateseos kylmään mansikkasoseeseen koko ajan sekoittaen.
Kakun kokoaminen:
  1. Leikkaa irtopohjavuoan sisäreunalle suojus esimerkiksi leivinpaperista.
  2. Laita paistettu ja jäähdytetty pohja kakkuvuokaan. (Mikäli haluat mansikkaviipaleet koristamaan kakun reunaa, asettele ne tässä vaiheessa paikoilleen reunaa vasten.)
  3. Kaada mansikkamousse pohjan päälle ja laita kakku pakastimeen hyytymään.
  4. Kakun hyydyttyä kunnolla, tee mansikkasoseesta kiille kakun pinnalle ja laita kakku vielä takaisin pakastimeen.
  5. Ennen tarjoilua ota sulamaan ja koristele haluamallasi tavalla (Huom. irroita leivinpaperireunus/reunakalvo kakusta jäisenä).

8 kommenttia:

  1. Toi näyttää ihan mielettömän hyvältä! Äänestän varmasti HS:n kisassa sua!

    VastaaPoista
  2. Tänks Essi, sä voitkin delegoida koko teijän perheen antamaan äänen mulle, niin siinä olis jo aikamoinen määrä ääniä!! Kiitos viimeisestä muuten.

    VastaaPoista
  3. Moikka! Eikö sitä voisi laittaa jääkaappiin hyytymään?

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Hyytyy kakku toki jääkaapissakin. Lähinnä vaikuttaa ulkonäköön. Eli jäisenä saa kakun reunoista siistit.

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Onko mahdollista tehdä kakkupohjaa gluteenittomana, esim kokonaan perunajauhosta? Ihanan näköinen kakku! :) Ja muutenkin ihanat sivut, paljon saanut hyviä ohjeita täältä, joten kiitos :)

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: Heippa vaan, valitettavasti en osaa antaa vastausta kysymykseesi. En omaa lainkaan kokemusta reseptien muokkaamisesta gluteenittomiksi... Jos kokeilet, tuu takasin kertomaan!

    VastaaPoista
  7. Hei taas täältä silmäpussien ja mustien silmänalusten takaa. Nyt on yöt leivottu ja Hassenhoffin laitoin pakkaseen kokeilumielessä..voin myöhemmin kertoa mitä hälle siellä kävi :)
    Myös tälläinen kakku on pakkasessa, joten kaipailisin nyt tietoa kuinka kauan mahtaa noin suunnilleen kestää sulaa huoneenlämmössä? Kiitos taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua miten vaikea kysymys! Kun joskus tajuaisikin laittaa sekkarin käymään kun tekee jotain... Yleisesti ottaen kannattaa kaikki pakkasesta siirtää sulamaan mieluummin jääkaappiin, jolloin sulamisprosessi on hitaampi ja "hellävaraisempi". Mutta se, että kuinka kauan tarkalleen, siihen en osaa valitettavasti vastata juuri tässä ja nyt. Ehkä tarjoilupäivän aamuna jääkaappiin ja sitten myöhemmin ennen tarjoilua vielä joksikin aikaa huoneenlämpöön. Ehkä.
      Deepfrozen Hasselhoff. Lisätietoja odotellessa :)

      Poista