05 kesäkuuta, 2009

MUURINPOHJALETUT

Viime viikonloppuna päästiin landella jo helteisiin lukemiin ja sunnuntain kesäfiilistä vaan täydensi illan menu, muurinpohjaletut. Perheessäni on pienestä pitäen pari kertaa kesässä syöty muurinpohjalettuja ja aina saman kuvion mukaan: Ensin syödään suolainen versio jauhelihatäytteellä ja sen jälkeen letun sisään kääräistään sokeria/hilloa/jädeä maun mukaan. Ainoa huono puoli on se, että lettujen paistamisessa isolle jengille on aika kova homma: Pappa kyykkii grillauspaikalla, kun me muut naatiskelemme ilta-auringosta...

Muurinpohjaletut

5 dl maitoa
1 tlk kermaviiliä
2 munaa
2 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
voita/margariinia paistamiseen

Taikina kannattaa tehdä turpoamaan hyvissä ajoin, vähintään pari tuntia jääkaapissa tekee hyvää.

Tällä kertaa jälkkärilettujen sisään karamellisoin anoppini kasvimaalta saamiani raparperinvarsia. Sopivat täydellisesti jätskin pariksi.

Karamellisoidut raparperit
(Ohje Glorian ruoka & viini 3/09)

8 raparperinvartta
1 dl sokeria
50g voita
2 rkl sitruslikööriä
  1. Paloittele raparperit tasakokoisiksi paloiksi.
  2. Mittaa sokeri akttilaan ja anna sokerin sulaa keskilämmöllä.
  3. Lisää voi, raparperit ja likööri kattilaan.
  4. Anna porista keskilämmöllä noin 5 min tai kunnes raparperi hieman pehmenee ja kypsyy, mutta ei vielä hajoa.
Ja nyt vaan toivotaan, että se kesä tulee pian takaisin!

3 kommenttia:

  1. Näyttää todelliselta kesäpäivän herkulta :)

    VastaaPoista
  2. Blogisi on tosi mielenkiintoinen, täynnä aivan upeita herkkuja & hienosti kuvattuna.. tässä meneekin ilta tutkiskellessa mitäs koittaisi itsekin :)

    VastaaPoista