10 heinäkuuta, 2009

FRENCH CONNECTION

Matka oli täydellinen. Keskityttiin loman aikana rannalla hengailuun, paikallisten roséviinien siemailuun patiolla, myöhäisiin dinnereihin, patonkiin & taivaallisiin juustoihin sekä boulangerien ja pâtisserien ihaniin leivonnaisiin.

Jaetulle ykkössijalle loman aikana syödyistä jälkkäreistä nousi yksinkertaiset, mutta täydellisen ihanat fondant chocolat (kuvassa) ja gâteau basque (foto jäi ottamatta, mutta se seuraa sitten kun ehdin googlata reseptin ja tehdä torttusen itse).

Tässä muita herkkuja, joista kaikkia ei kyllä valitettavasti ehditty kokeilla:





Parin ystävän kehoituksesta on tästä lähtien postauksissani myös lyhyehkö englanninnos...

FIN-ENG:
I'm back. Hanging out on the beaches, local rosé wines on patio, late night dinners, baguettes & heavenly cheeses and the beautiful creations from next door boulangeries and pâtisseries. = A perfect vacation in France!

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta ja noi kakut, kuola valuu. :P

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihanan kauniita kakkuja! Varmaan oli vaikeaa olla kokeilematta noita....

    VastaaPoista
  3. No jopas on jos jonkinmoista herkkua.On kiva päästä näkemään aina jotain tollasta.

    VastaaPoista
  4. Varmaan oli ihana loma! Niitä kakkuja minäkin olisin halunnut nähdä, ja maistaa :)

    VastaaPoista
  5. Kuulostipa ihanalta. Biarritzissako olitte? Kuinka kuuma/lämmin siellä oli?

    VastaaPoista
  6. Biarritzista pohjoiseen. Ensimmäinen puolisko lomasta oli +30°C ja sen jälkeen vähän viileni. Mikä sinänsä oli sekin superhelteen jäläkeen ihan jees.

    Ranskalaisille oon kyllä vähän kade koko boulangerie-kulttuurista. Joka aamu tuoretta patonkia, croissantia ja pain au chocolatia. Suomessa jos haluaa jotain suoraan uunista, ei auta kuin leipoa itse...

    VastaaPoista