13 heinäkuuta, 2009

PORKKANACUPCAKES


Pikkusisko järjesti yllätyssynttärit poikaystävälleen samana päivänä kun lähdimme reissuun. Pakkaamishommien ohella ennätin tehdä juhliin pikaiset cupcakesit. Pohjana on porkkanakakkutaikina ja päällä tuorejuustoinen cream cheese frosting, jonka värjäsin punertavaksi. Resepti molempiin on Tovelta Baka baka liten kaka -blogista.

PORKKANACUPCAKES
(n. 15 kpl)

2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä
3 dl raastettua porkkanaa (raakaa)
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti käännellen.
  3. Lisää öljy ja raastetut porkkanat myös joukkoon.
  4. Kaada taikina vuokiin (noin puoleen väliin).
  5. Paista 175°C:ssa n. 20 min.

Tuorejuustokuorrutus:
60g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
100g maustamatonta tuorejuustoa
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään (ja värjää halutessasi).
  2. Koristele cupcakesit levittämällä tai pursottamalla kuorrutus.


Päivänsankari + päivänsankarin tyttöystävä


Ja kiitos kuvista Aavalle!


FIN-ENG
My little sister threw a surprise birthday party for her boyfriend. And I got to bake the cupcakes! Carrot cupcakes with cream cheese frosting.


3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä muffareita :)

    VastaaPoista
  2. Moi! Ajattelin tehdä näitä yksiin juhliin, voiko näitä pakastaa niin että kuorrute pysyy kunnossa? Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En usko että ihan priimana pysyy kuorrute sulatuksen jälkeen. Kakkuset toki selviävät pakkasesta, mutta kuorrutteen tekisin vasta sulamisen jälkeen.

      Poista