17 heinäkuuta, 2009

VADELMAJUUSTOKAKKUSET

Kesäloma jatkuu landella olon merkeissä. Lasten ollessa pihalla jonkun muun valvovan silmän alla, minä pääsin tekemään pieniä juustokakkusia, joihin resepti löytyi brittiläisen delicious.-lehden kesäkuun numerosta. Reseptissä ei sinänsä ole mitään erikoista, hyvä perusjuustokakkuresepti. Pohjaan antoi makua keksimurun lisäksi mantelijauhe ja täytettä piristi limenkuori. Ja mikä nyt ei olisi hyvää mihin tulee tuoreita kesävadelmia!


Vadelmajuustokakkuset
(12 kpl)

Pohja:
100g keksejä (digestive tms., itse käytin vaaleita murokeksejä)
55g mantelijauhetta
50g suolatonta voita sulatettuna

Täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa
100g crème fraîche
110g tomusokeria
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen

1/2 tl vanilja-aromia (puuttui kaapista, laitoin tilalle hieman vaniljasokeria)
1 rkl raastettua limenkuorta
150g vadelmia (plus ylimääräisiä koristeluun)
  1. Murskaa keksit hienoksi muruksi.
  2. Lisää joukkoon mantelijauhe ja voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa seos muffinssivuokiin ja painele sormin tasaiseksi vuoan pohjalle. Jäähdytä pohjia hetki jääkaapissa.
  4. Vatkaa tuorejuusto, crème fraîche ja tomusokeri kuohkeaksi seokseksi.
  5. Lisää seokseen ensin muna, sitten keltuainen, vanilja ja limenkuori. Sekoita huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen.
  6. Lusikoi täyte jäähtyneiden pohjien päälle ja painele muutama vadelma jokaiseen vuokaan.
  7. Paista 160°C:ssa n. 20-25 min.
  8. Anna jäähtyä ja ennen tarjoilua koristele halutessasi parilla vadelmalla ja tomusokerilla.

FIN-ENG:
Summer vacation continues at my parent's summer place. While someone else was taking care of our kids, I made small raspberry cheesecakes
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti