23 elokuuta, 2009

ERIVÄRIKAKKU II

Viime viikolla potkaisi syksy kunnolla käyntiin, siltä ainakin on tuntunut. Töissä hoppu, kotona hoppu ja oma aika täysin tuntematon käsite. Varsinkin kun lapsilla on päiväkodin aloittamisesta johtuva jatkuva äitivajari päällä ja isän apu ei kelpaa alkuunkaan. Ai niin, olipahan likoilla eka päiväkodinaikainen flunssakin. Semmonen ihan tavallinen, ei sika. Jännityksellä venaan, milloin päiväkotiin iskee joku ensimmäinen vesirokko-, vatsapöpö- tai täiaalto... Se sikainfluenssa kai kuitenkin on ihan vaan matter of days.

Viikonlopun aikana ehdin kuitenkin testata aiemmin tekemääni erivärikakkua uudemman kerran hieman eri mittasuhteilla. Nyt tein saman ohjeen mukaan, mutta
26 cm vuoassa (19 cm vuoan sijaan). Näin kerrokset olivat puolet ohuempia ja jotenkin kuorrutusta oli nyt paremmassa suhteessa pohjiin. Suunnitelmat oli taas suuret: Olin kelannut tehdä jotain muun värisiä kerroksia ja itse kehitellä maut niihin, mutta aikaa ei ollutkaan pohtimiseen, niin tein kiltisti vanhalla ohjeella. Paitsi kuorrutusta sentään tuunasin edelliskerrasta: sitruunan tilalle limeä ja tuorejuuston lisäksi vähän suolatonta voita mukaan. (Inspis intooni värjätä kakkupohjia erivärisiksi löytyy 17 and baking -blogista, check it out pliis. Mutta kuten kuvasta näkyy, se olisi vaatinut vähän enempi työtä...)

Kakkuun kokeilin myös tiettyä koristelua kaverin syyskuisia synttärijuhlia silmällä pitäen, johon olen siis värvätty leikkimään leipuri-kondiittoria. Mutta siitä sitten lisää muutamien viikkojen päästä.

FIN-ENG:
After a very hectic week both at home and at work I had plans to test again the trio cake I baked last spring. Actually I wanted to try new colours and flavours for the cake layers (inspired by the beautiful blog 17 and baking), but had not enough time... The cake layers I baked now in a larger tin and so all the cake-eaters found the cake and buttercream proportions much better than last time. The reason I had to test the cake again is that I've promised to bake the cakes for my friend's b-day in September and I think this one would be perfect for that party. So I'll get back to that then later on!

1 kommentti:

  1. Kiva lukea sinun testailusta :) Olen juuri ollut leipomassa pohjia tähän kakkuun (teen ne kaikki erikseen), ja koska syöjiä olisi noin 20, olen tehnyt ne 1,5 reseptin mukaan (ja 24 cm vuokaan). Kyllä tuli paksut pohjat :) mutta ainakin pitäisi riittää :) Ja mausta tiedän paremmin myöhemmin tällä viikolla.

    VastaaPoista