30 elokuuta, 2009

MANSIKKAA, PERSIKKAA JA RAPUJA

Lauantaina oli perinteiset perheen yhteiset rapujuhlat vanhempieni maalla. Nuorimman polven sipattua me aikuiset päästiin nautiskelemaan. Pöytä oli katettu asiaankuuluvin höystein ja ah, ravut olivat loistavia.



Rapuja syödessä tulee päivittäiset suolamääräsuositukset ehkä hieman ylitettyä ja mielestäni jokin raikkaanpuoleinen jälkkäri sopii päättämään illan tarjoilut. Jälkiruuaksi täytin lasimaljat persikkapyreellä, persikkamoussella ja mansikkapyreellä. Ohjeeseen törmäsin Tartelette-blogissa. Raikasta, kesäistä, helppotekoista ja myös iisisti muunneltavissa muille hedelmille tai marjoille. Ja ainakin omasta mielestä hauskan näköistä! Alla ohje hieman muunneltuna.


Persikkamousset mansikkaraidalla
12 hengelle

Persikkapyree:

4 liivatetta
600g persikkaa
2 limen mehu & kuori raastettuna
75g sokeria

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Soseuta persikat limemehun, -kuoren ja sokerin kanssa.
  3. Kiehauta pieni määrä sosetta ja lisää siihen pehmenneet ja kuivaksi puristetut liivatteet.
  4. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen persikkasoseen joukkoon.
  5. Jaa pyree annosmaljoihin ja jäähdytä jääkaapissa.
Persikkamousse:
3 liivatetta
390g persikkaa

75g sokeria
3,75 dl kermaa

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Soseuta persikat sokerin kanssa.
  3. Kiehauta pieni määrä sosetta ja lisää siihen pehmenneet ja kuivaksi puristetut liivatteet.
  4. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen persikkasoseen joukkoon.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita persikkasoseen kanssa.
  6. Jaa mousse annosmaljoihin ja jäähdytä jääkaapissa.
Mansikkapyree:
2 liivatetta

345g mansikoita
1/2 sitruunan mehu

50g sokeria (tai maun mukaan)

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Soseuta mansikat.
  3. Lisää maun mukaan sitruunamehua ja sokeria.
  4. Kiehauta pieni määrä sosetta ja lisää siihen pehmenneet ja kuivaksi puristetut liivatteet.
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mansikkasoseen joukkoon.
  6. Jaa pyree annosmaljoihin ja jäähdytä jääkaapissa.
Jämistä tein pikkuannokset snapsilaseihin
Ja likoille ne maistuvat seuraavana päivänä
FIN-ENG:
Last night we had our traditional crayfish party at my parent's summerhouse. After all the kids fell asleep we started enjoying the delicious crayfish. For the dessert
I made for us peach mousse and strawberry verrines. The recipe I found at the Tartelette blog. After eating crayfish (and having a few schnaps) you feel like you've had enough of salt for one day, so for the dessert I crave for something fresh. Tartelette's verrines I found were a perfect ending for the evening's menu!

2 kommenttia:

  1. jälkkäri näyttää UPEALTA snapsilasissa!

    VastaaPoista
  2. Totta, ja nimenomaan paljon kivemmalta kuin isommissa maljoissa. Olisi vaan ollut tähän tarkoitukseen hieman turhan pieni makea.

    VastaaPoista