02 elokuuta, 2009

SÄRKÄNNIENEEN SÄRKÄNNIENEEN

Vika kesälomaviikko alkoi perinteisellä reissulla Särkänniemeen. Lapset diggas ja myös omalla kohdalla Särkkis menee puhtaasti kärkeen Suomi-huvipuisto top kakkosessa. Sorry Lintsi.

Kun oli ajeltu vauhtimadossa, rekkarallissa, kahvikupeissa, leppiksessä & co. tarpeeksi, suunnattiin hotlaamme ihanalla Pyynikillä. Isovanhemmat olivat matkassa mukana ja sisääntsekkauksen jälkeen mentiin nälkäisinä hotellin ravintolaan. Ei nimittäin ole eka kerta, kun todetaan, että lapsiperheiden retkikohteissa (vrt. esim. Korkeasaari viime kesältä) on tarjolla oleva ruokapuoli aivan ala-arvoista. Sairaan kallista (sen vielä jotenkin ymmärtää) ja rasvaista makkaraperunat-pizza-nugetti osastoa. Arvostan toki pikaruokaa sopivin väliajoin, mutta kun toteutus on vaan usein niin läävää...


Joka tapauksessa siis hotellin ravintolaan menimme syömään ja kyseisen ketjun lasten kesämenun oli suunnitellut kukas muu kuin Jamie Oliver. Kahden pikkuapinan äitinä olen oppinut arvostamaan sitä, että lapset viihtyvät ravintolassa ja siihen oli tässä tapauksessa panostettu: Lapset saivat tutkia omaa ruokalistaansa View-Masterin avulla, jossa siis kurkittiin 3D-kuvia tarjolla olevista vaihtoehdoista. Samaan aikaan aikuiset lukivat samat tiedot paperiversiosta. Salaattiakin yritettiin lapset saada syömään. Pick & Mix -salaattipöydästä sai itse valita kannelliseen muovirasiaan haluamansa ainekset, ravistaa ainekset sekaisin salaattisoosin kanssa ja kipata lautaselle.

Lasten jälkkäri, Smush In -jäätelo, oli kuitenkin se, jolla pisteet vietiin lopullisesti: Ipanat saivat tilata annoksen haluamaansa jäätelöä, joka tuotiin pöytään syvässä ja tilavassa kulhossa. Sen jälkeen kippo kädessä marssittiin matalan buffan ääreen tuunaamaan omaa annosta. Itse jäätelöä ei enää näkynyt kun lapset palasivat pöytään, sillä se oli hautautunut tuoreiden mansikoiden, vaahtokarkkien, strösseleiden, suklaahippujen yms. alle.

Jee, ens vuotta odotellessa!

FIN-ENG:
The last week of our summer vacation started with a trip to Särkänniemi amusement park. After all the spinning and twirling we had a great family dinner at our hotel's restaurant. The mastermind of the kids summer menu (in View-Master format!) was Jamie Oliver and the best part of it was the dessert, Smush In -ice cream: The young gourmands could pimp their own ice cream portions with strawberries, marshmallows, candies and chocolate crumb until the ice cream was no longer to be seen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti