02 elokuuta, 2009

SUKLAA-CUPCAKES II


Nyt on lomat lomittu ja paluu takaisin normaalielämään on alkanut. Tai ei oikeastaan normaalielämään vaan uuteen elämään, sillä likat aloittivat maanantaina päiväkodin. Lauantaina ehdittiin kuitenkin juhlistaa vielä vikoja lomapäiviäkin, isosiskoni partsibileissä nimittäin.


Viime vuonna alkaneen perinteen mukaan ko. pippaloiden tarjoiluiden perusta on espanjasta lennähtänyt kokonainen jamón serrano.


Tänä vuonna tarjouduin tekemään lisäksi jotain pikkumakeaa ja päädyin väsäämään mini suklaa-cupcakeja. Tein ne pienissä paperisissa karamellimuoteissa, eli olivat suupalallisia ja näinollen aika iisejä syödä ilman lautasia yms. Söpöjäkin olivat, vaikka kuva alla onkin superhuono.


Lopputaikinasta tein isompia, perinteisemmän kokoisia cupcakeja "kotikäyttöön".


Ohje on Baka baka liten kaka -blogista, eli sama, jota käytin aiemmin tekemissäni cupcakeissa. (Tove kirjoittaa bloginsa reseptissä, että hänen mielestään alkuperäisen ohjeen kuorrutusmäärä on liian vähäinen ja kehoittaa tekemään sen tuplana. Alla ohje siis valmiiksi tuplattuna. Kiitti Tove maukkaasta reseptistä jälleen!

SUKLAA-CUPCAKES
(n. 12-18 kpl)

3 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (70 % kakao)
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa ja lisää kananmunaseokseen.
  3. Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon.
  4. Sulata suklaa ja lisää taikinaan.
  5. Täytä 2/3 vuoasta taikinalla ja paista 175°C:ssa n. 20-25 min.
  6. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Kuorrutus:
120 g pehmeää voita
10 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kuumaa kahvia
  1. Sekoita tasaiseksi seokseksi voi, tomusokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja tuorejuusto.
  2. Lisää lopuksi kahvi.
  3. Levitä tai pursota kuorrute kakkusten päälle ja koristele halutessasi.

52 kommenttia:

  1. No nyt löytyi juurikin se ohje jota tarvitsin, Kiitos! Tosi kivat sivut sinulla. Voinko linkitellä, niin muistan tulla toistekin visiitille :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi! Ja tietenkin saa linkittää.

    VastaaPoista
  3. Etsinkin cupcaken reseptiä, ja tämä sattui googlen kautta silmään, ihanan näköisiä, ja tehtyäni myös makuisia!! Kiitos todella paljon!

    VastaaPoista
  4. Joo tossa äsken kiitin noista ohjeista, ja tein itsellene oman blogin. Saisiko tuota ohjetta laittaa myös omaan bloogini, tietenkin laittaisin mistä sen olen saanut. Voisitteko muuten kertoa mulle miten pystyy linkittämään, ilamn että siinä lukee itse osoitetta, vaan esim: "Tuon ohjeen sain Jonnan blogista..." tolleen, ja sitten jonnasta pystyisi painamaan. Selitin oudosti, mutta toivottavasti auttaisitte. Kiitos!

    VastaaPoista
  5. Itsekin linkitin sut, kiitos vielä ohjeista

    VastaaPoista
  6. Ole hyvä vaan Pinja, hyvä että maistuivat!
    Kun kirjoitat blogitekstiä, voit maalata haluamasi sanan tai sanat ja sen jälkeen valita yläpalkista kuvan "Linkki". Siitä avautuvaan ikkunaan voit kirjoittaa (tai lisätä copy-pastea käyttämällä) osoitteen, johon tekstissä viittaat. Hauskaa bloggaamista!

    VastaaPoista
  7. Tosi kauniita cupcakeseja, namskis! Ja juuri se mitä tarvitsin, täydellinen suklaaresepti :) Muistatko yhtään kuinka monta pikkuista tosta yhdestä taikinasta tulee? Pitäisi tehdä viikonlopuksi yksiin pippaloihin vähän sorminaposteltavia hyvyyksiä ja nämä näyttävät niin herkullisilta että sormet ihan syyhyävät kokeilemaan. Kiitos avusta jo ennakkoon :)

    VastaaPoista
  8. Ano: Isoja tulee sen 12-18 kpl. Pienet tein tuolloin semmoisiin minimini konvehtivuokiin tai vastaaviin, tuli niitä jo yhdestä taikinaerästä tosi tosi paljon. Tarkkoja määriä en kyllä muista millään. (Mutta nuo isot on niin isoja että nälkä lähtee...)

    VastaaPoista
  9. Hei

    Näyttävät tosi herkullisilta ja voisinkin kokeilla pojan synttärijuhlilla. Meneekö tuohon kuorrutukseen tosiaan 10 dl tomusokeria?

    VastaaPoista
  10. Jenni: Kyllä se tomusokerimäärä vaan siihen uppoaa. Mukavaa leipomista!

    VastaaPoista
  11. kiitos hyvästä ohjeesta!:)

    VastaaPoista
  12. Moi.
    Meneekö tuon kuorruteen tosiaan 10 dl tomusokeria?

    VastaaPoista
  13. Joup, kokeile vaikka! Toisaalta jos määrä hirvittää, niin pienempikin määrä, esim. puol annosta kuorrutetta riittää, jos sen levittää esim. lusikalla, eikä pursottamalla monta kerrosta.

    VastaaPoista
  14. Miten mahtaa maku muuttua jos käyttää normaalia taloussuklaata tuon 70% tumman suklaan sijaan?

    VastaaPoista
  15. Itse asiassa tässä kohtaa ei eroa varmastikaan edes voi huomata. Taloussuklaasta mielestäni puuttuu se tummalle suklaalle ominainen hienoinen kitkeryys ja kaakaota on varmasti alle 50%. Mutta kuten sanottu, tässä taikinassa taloussuklaa toimii varmasti yhtä hyvin.

    VastaaPoista
  16. Jonna, nämä olivat todella hyviä. Kurrutusta jäi hieman yli. Olisi pitänyt vielä reilummin pursottaa sitä päälle. :) Kaikki vieraatkin tykkäsivät. Kiitos vielä vinkistä.

    VastaaPoista
  17. Moi! Ajattelin leipoa näitä joululahjaksi, sulaako tuo kuorrutus huoneenlämmössä vai pysyykö kasassa? :)

    VastaaPoista
  18. Moikka, kuorrutus pehmenee kyllä toki, muttei "sula". Mutta maitotuotteiden takia tulisi kyllä säilyttää kylmässä, eli ei voi laittaa kuusen alle.

    VastaaPoista
  19. Moi, nuo oli kyllä toosi hyviä, ja aika helppoja tehdä. Tein kuorrutteesta hieman pienemmän (ja jäi siltikin yli). Minulla itselläni oli vaikeuksia saada kuorrutteesta sileää, ja siihen jäi vähän paakkuja. Levitin sitten loppujenlopuksi lusikalla siihen kakkusen päälle, ja hammastikulla koristelin. Miten saisin kuorrutteen ensikerralla sileäksi? Hyviä oli, nams :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kuorrute riittää vaikka puolikkaanakin, jos juuri esim. lusikalla levittää. Mutta isolla kädellä pursottaessa saa ton määrän kyllä uppoamaan. Sulla on varmaankin jäänyt se kuorrutteen tuorejuusto paakuiksi. Tietämättä miten nyt kuorrutteen teit, kokeile ensi kerralla sekoittaa ainekset aluksi vähän kerrassaan yhteen. Ja jos silti tulee paakkuja, painele massa isolla lusikalla tiheän siivilän läpi.

      Poista
  20. Kiitos Jonna mielettömän hyvästä ohjeesta. Itse lisäsin vielä muffinssien sisään Daim-suklaa palan :P . Ja ensimmäistä kertaa elämässäni minun kuorrute onnistui, sillä kukaan ei koskaan sanonut, ettei voita tarvitse sulattaa kuorrutusta varten. Joten olen ikuisesti kiitollinen sulla siitä, että meikä osa nyt tehdä hienoa kuorrutetta :) <3

    Onko jotain muita hyviä vinkkejä kuorrutteisiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, Daim-suklaan lisäämisellä ei voi koskaan mennä kovin metsään! Tuolla reseptit-valikossa on muitakin kuorrutteita, mutta musta tää on kaikkein kovin :)

      Poista
  21. Kiitos ihanista ohjeista!olen saanut ruuan laitossa ihania inspiraatioita sinulta!nuo oli tosi ihania kun tein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla aina kun joku saa inspistä blogista!!

      Poista
  22. Kiitos hyvästä ohjeesta. Leivoimme opiskelijatyttäremme kanssa. Olivat todella maukkaita, kuin kahvilan leivonnaiset vaikka kokkikakkonen unohti tuorejuuston jääkaappiin. Testaamme myös porkkanacupkeikit. Hyvä TV-ohjelma, jota kautta löysin blogisi.
    Terv. 2 herkkusuuta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos löysitte mieleisiä ohjeita!!

      Poista
  23. Nuo minikokoiset ovat aivan ihania! Haluaisinkin itse kokeilla niitä omiin juhliini tarjottaviksi. Kuinkahan kauan niitä pitäisi pitää uunissa, varmaan kypsyvät aika paljon nopeammin kuin isommat lajitoverinsa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomattavasti nopeammin! Kannattaa kokeilla ensin yhden kanssa sopiva paistoaika, tod.näk. jotain 5-10 min väliltä, riippuen kuinka pieniä teet!

      Poista
  24. Ihan loistavan oloinen ohje! Kokeilen heti!
    Nyt heräsi uteliaisuus, miten saitte tuon ihanan näköisen kinkun suomeen!?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivi: Toivottavasti pidit! Kinkku tuli muistaakseni ihan postitse, sukulaisten lähettämänä.

      Poista
  25. Osaatko sanoa miksi kuorrutteeni oli aivan sulaa eikä pysynyt "muotissaan" vaan levisi? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko voi voinut olla liian sulaa? Muutakaan syytä en oikein keksi.

      Poista
  26. Oi miten ihanan herkullisen näköisiä! Täytyypä kokeilla itsekin. Elämäni ensimmmäiset cupcakes-kakkuset :)

    VastaaPoista
  27. Näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
  28. oi kiitti tästä ohjeesta! :)
    oli vaikee päättää mitä leipoo lahjaksi mut tää autto tosi paljon ! :) on muuten hyvää :D

    VastaaPoista
  29. Siis pitääkö noi kaikki laittaa haudutus kattilaan ja odottaa että ne sulaa ja sekottaa samalla? Millä seosta sekoietaan? Täytyykö sen olla ihan kylmää kun se laitetaan kakkujen päälle :)? Ja olisiko sinulla muita neuvoja millä noi sais onnistumaan :)? Ja ihana ohje =)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitat varmaan kuorrutusta? Eli aineksia ei sulateta, vaan ne sakoitetaan sellaisenaan yhteen. Sähkövatkain tai vastaava on hyvä apuväline. Ja samantien sitten vaan levität/pursotat kakkujen päälle!

      Poista
  30. Tuli aivan ihania! :-) mahtava ohje.

    VastaaPoista
  31. Onko kuorrutuksen kahvi tarkoitus keittää vahvaksi kahviksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa keittää niin saa enempi makua!

      Poista
  32. mitä kaakaota käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Van Houtenia tuolla kaapissa taitaa useimmiten olla!

      Poista
  33. Näistä tuli ihan huikean hyvän makuisia, kiitos reseptistä! :) Saanko linkata ja jakaa reseptin blogissani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai, laita jakoon vaan! Kiva kuulla että tykkäsit.

      Poista
  34. Nami nam! Herkullisia cupcakeja tuli tällä ohjeella!!

    VastaaPoista
  35. Rippijuhliin meinasin... Voiko tehdä edellisenä päivänä?

    VastaaPoista