02 elokuuta, 2009

VALKOSUKLAA-PUNAVIINIMARJAKAKKU

Yhdet isovanhemmat oli vielä moikkaamatta, joten Tampereelta suunnistettiin seuraavaksi vaarin luokse kesänviettoon. Superkauniin huvilan edessä on superkaunis puutarha, jossa viinimarjat olivat juuri sopivasti kypsyneet.


Punaisia poimin lasten avustuksella ja tein jälkkärikakun, joka oli riisuttu versio heinäkuun Glorian ruoka & viini -lehden valkosuklaa-punaherukkalevoksista, jotka alkuperäisohjeessa tarjottiin vadelma-mascarponemoussella.

Valkosuklaa-punaviinimarjakakku
halkaisijaltaan 22-24 cm vuoassa

200g valkosuklaata
200g voita
2,5 dl kidesokeria

3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
2 dl sokeroimatonta (ja siivilöityä) punaviinimarjasosetta

  1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. (Vesi ei saa ulottua suklaakulhon pohjaan asti, eikä kiehua liian voimakkaasti, koska valkosuklaa ei kestä korkeaa lämpötilaa.) Anna suklaa-voisulan jäähtyä hieman.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne suklaa-voiseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Lisää kanamunat ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhota se.
  5. Kaada taikina vuokaan.
  6. Kaada viinimarjasose raidoiksi taikinan päälle. Nostele taikinaa muutaman kerran haarukalla niin, että marjasose leviää juoviksi taikinan joukkoon.
  7. Paista kakkua 175°C:ssa n. 30 min tai kunnes kakun pinta saa kauniin värin. Kakku saa olla mielellään hieman kosteaa muttei löysää.

2 kommenttia:

  1. Namskis, nytpä tiedän mihin omat viinimarjat laitan. :)Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Olepa hyvä vaan! Oli muuten eka kerta kun käytin punaviinimarjoja leipomisessa.

    VastaaPoista