24 marraskuuta, 2009

BANAANI-SUKLAAKAKUN OHJE


Tässä aiemmin ystäväni polttareihin ja häihin tekemäni banaani-suklaakakun ohje, jonka lupasin laittaa jakoon, jahka saan sen kasaan. Nyt se on kasassa ja siis tässä. Ei muuta kun banaani-suklaakakkuja leipomaan!

Pohjan ohje on Toven Baka baka liten kaka -blogista täältä. (Ohje löytyy Tovella myös muita vuokakokoja varten, på svenska.)
Pohja on todella mehevää ja tuhtia verrattuna tavalliseen kaakaolla maustettuun sokerikakkupohjaan, joten kostutustakaan ei tarvita niin paljoa. Kuorrutus taas on toisen superleipurin, Kinuskikissan ohje täältä.

Idea täytteisiin on kopsattu Aleniuksen klassikko banaani-suklaakakusta. Suklaakastike, banaani, vaniljakerma & suklaatryffeli. Need I say more?

BANAANI-SUKLAAKAKKU
(halkaisijaltaan 22cm)

Pohja:

185g huoneenlämpöistä voita
330g sokeria
2,5 tl vanilja-aromia
3 munaa
300g jauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
80g kaakaojauhetta
280 ml piimää
  1. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljaesanssi vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen joukkoon, kokoajan sekoittaen.
  3. Sekoita kuivat aineet yhteen.
  4. Sekoita jauhoseos erissä piimän kanssa vuorotellen ja sekoita tasaiseksi.
  5. Paista n. 1h 15 min 180°C:ssa. (Katso myös Kinuskikissan ohjeet täältä. Nouseepi kakku tasaisemmin.)
Kostutus:

1,5dl vaniljasokerilla maustettua & makeutettua maitoa

Täytteet:
Suklaakastike:
Itse käytin tuubista pursotettavaa valmiskastiketta, toki voit vääntää omankin soosin kasaan jos tuntuu ettei työvaiheita ole tarpeeksi. Määrää en osaa tarkasti antaa, alle tuubi joka tapauksessa.
Banaani:
1,5 banaania
(sitruunamehua)
Vaniljakerma:
1 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl flora vispiä tms.
  1. Valmista vaniljakreemi ohjeen mukaisesti vettä lisäämällä.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Yhdistä kerma + vaniljakreemi
Suklaatryffeli:
0,5 dl kuohukermaa
130g tummaa suklaata
15g voita
  1. Palastele suklaa pieneksi.
  2. Kiehauta kerma ja lisää suklaa kuuman kerman joukkoon.
  3. Suklaan sulettua lisää voi ja sekoita tasaiseksi. (Kuumenna seosta varovasti hieman lisää, mikäli suklaa tai voi ei ole kokonaan sulanut.)
Kuorrutus:

250g tummaa suklaata
100g huoneenlämpöistä voita
125g mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa)
2 rkl tomusokeria
  1. Sulata suklaa.
  2. Sekoita voi + mascarpone tasaiseksi sähkövatkaimella.
  3. Lisää voiseokseen sulanut suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten.
Kakun kokoaminen:
  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  2. Kostuta alin kerros (kolmasosalla nesteen määrästä).
  3. Levitä ohut kerros suklaakastiketta pohjalle, tarttumapinnaksi banaaneille.
  4. Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tasaisesti pohjan päälle. (Tummumisen estämiseksi voit sivellä banaanit ohuesti sitruunamehulla.)
  5. Levitä kerros vaniljakermaa banaanien päälle.
  6. Valuttele suklaatryffeliä kermakerroksen päälle.
  7. Laita keskimmäinen pohja paikoilleen, kostuta se ja täytä kuten alempi pohja.
  8. Päälimmäiseksi laita kolmas pohja ja kostuta.
  9. Valmista kuorrutus ja, no, kuorruta kakku.

FIN-ENG:
The finnish version of the recipe for the banana chocolate cake I made here and here, took me a month to write down. The same in english would probably take a year.

2 kommenttia:

  1. Kiva huomata tämä suklaakakkuresepti täälläkin - se on kyllä ihan parhaimpia suklaakakkureseptejä :) Se sopii muuten myös hyvin cupcakeseihin (olipa vaikea sana...)

    VastaaPoista
  2. Joo ihan loistava resepti, kiitos vaan! Suklaa-cupcakeissa olen ihastunut niin kovin sun toiseen reseptiin, etten raaskisi muuta kokeillakaan :)

    VastaaPoista