05 marraskuuta, 2009

PORTUGAL


Jos ei mummin kanssa pikkutyttönä tehtyä Mallorcan-matkaa lasketa mukaan, oli tämä reissu ensimmäisen aurinkolomani keskellä pimeintä vuodenaikaa. Matkat ovat aina olleet lähemmäs tai kauemmas suuntautuneita citylomia. Eikä eteläisessä Portugalissa oikeastaan edes näin täydellistä säätä pitänyt ollakaan. Olipa kuitenkin.


Iso porukka tarvitsi ison talon ja täydellinen pikkupalatsi oli asumuksemme. Otettiin iisisti kaikin tavoin: Vesipedot lilluivat tuntikaupalla poolissa, käytiin mielettömän kauniilla rannoilla, syötiin ja juotiin hyvin ja jopa lukeakin ehti!Suoraan merestä lautaselle siirtyvät kokonaiset kalat ja äyriäiset edustavat portugalilaisen keittiön parasta puolta. Ja erinomaisia merenantimia meillekin parissa ravintolassa tarjoiltiin. Muuten jäi vähän fiilis, että verrattuna muihin eteläisen Euroopan maihin, ei Portugal ihan pärjää skabassa.


Lomalla olin myös jälkkärien tekemisestä ja eipä tullut otettua kuvia ravintoloissa vedetyistä jälkiruuista (jotka tyydyttivät kyllä syöjiensä makeanhimon, mutteivät muuten kohahduttaneet kovinkaan paljoa). Kotona syödyt jälkkärit muodostuivat pääosin portviineistä ja ehkä muutamasta suklaapalasta.


Kaiken kaikkiaan loma oli täydellinen breikki syksyyn ja d-vitskut on säilötty talvea varten. Viikko hellettä tekee näköjään aika hyvää ihmiselle. Taidetaan satsata joskus tulevaisuudessakin "etelänmatkaan".

Mikko lomalla

Alli lomalla

Elsa lomalla

Minä lomalla


FIN-ENG:
A week in the sunny southern Portugal was just a perfect getaway from the grey and cold. Didn't bake once, only enjoyed the pool, the stunning beaches, the delicious seafood and the tasty wines.
Winter, bring it on, I'm ready!!

3 kommenttia:

 1. OON NIIN KADE JA IHAN MIELTSEI KUVEI!!! t.ppirjo

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanan rentouttavalta lomalta!

  VastaaPoista
 3. ppirjo: toi mikon hyppykuva on ihan paras

  Yaelian: Sitä se juuri oli!

  VastaaPoista