09 joulukuuta, 2009

ITSENÄISYYSPÄIVÄ

Hipheihurraa itsenäinen Suomi 92 vuotta ja 3 päivää! Meillä oli juuri parahiksi sikaflunssat kärsitty, joten sunnuntaina iltapäivällä kerättiin oma jengi kasaan ja siirryttiin Pappalaan itsenäisyyspäivän juhlapäivälliselle. Jälkkärivastuu oli minun.

Alunperin oli taas ihan selkeä suunnitelma mitä jälkkäriksi teen, mutta sitten lähdin muuttamaan suunnitelmaa ja kas, suunnitelmaa ei enää ollutkaan. Päädyin tekemään vähän sitä sun tätä. Lopputulemaan olin kyllä ihan tyytis.

Lautaselle päätyi pieni siivu mudcakea, fluffy white frostingilla kuorrutettu minikokoinen punaviinimarja-cupcake (jossa ei punaherukka maistunut), nimellinen kökkäre Mövenpickin vaniljajädeä tuile-keksillä sekä raikastavana tekijänä punaviinimarjahyytelöä. (Vasemman rivin cupcakekuorrutuksiin ei ole osunut hirmumyrsky tai muu vastaava, vaan pappa ja tyyny.)

Toven blogissa olen törmännyt kyseiseen cupcake-/kakkukuorrutteeseen nimeltänsä Fluffy White Frosting (ohje täällä). Bloggarikollegani leipomuksissa kuorrutus on kiiltävä ja täydellinen ja minunkaltaiselle marenkifanille jotenkin puoleensavetävä. Pelkkä nimikin on jo ihana.

Kuorrutus ei kuitenkaan ollut unelmieni täyttymys. Se oli jotenkin niin tasapaksua ja makeaa, että kaipaisi itse kakkuselta mieletöntä raikkautta, kokonaisia marjoja tms. Myös tahmainen koostumus vaikeutti sekä leipomusten siirtämistä paikasta A paikkaan B, että syömistä niin ettei huulipunat olisi hevonkuusessa haukun jälkeen. Mutta on se silti kaunista ja kiiltävää, ja ihanan talvista.


Alli jaksoi alkuruuan, pääruuan, äidin jälkkäreiden ja äidin jälkkäreiden santsikierroksen jälkeen ahtaa itseensä vielä hyvän satsin suklaata Linnan juhlia katsellessa. Juhlat kun oli.
Itsenäisyyspäiväkortti. Huomaa yht. 10 sormea ja napa sinisen takin päällä.
FIN-ENG:
Last Sunday we celebrated Finland's Independence Day by having dinner at my parents' and watching the presidential reception and ball together. I made a dessert combo: Thin slice of mudcake, mini sized red currant cupcake with fluffy white frosting, Mövenpick vanilla ice cream on a crispy tuile cookie and redcurrant jelly.

2 kommenttia:

  1. On teillä ollut hienot päivälliset :) Kiva lukea sun kokemuksista fwf:stä. Olen ihan samaa mieltä, se on todella makeaa, ja sopii parhaiten jonkun raikkaan tai sitten oikein suklaisen kakun kanssa. Ja onhan se kaunis, kun on niin ihanan valkoinen ja kiiltävä ;)

    VastaaPoista
  2. Täytyy kyllä kokeilla toistekin ja vähän jatkojalostaa!

    VastaaPoista