02 tammikuuta, 2010

KAKSITUHATTAKYMMENEN

Hyvää tätä vuotta!

Vuosi vaihtui meillä poikkeuksellisen rauhallisin menoin. Elsan kanssa saatiin vieraiksi isosiskoni, jolla myös 2/3 perheestä Lapissa ja vanhempani, jotka saapuivat Stokkan muovikassit kainalossa ja tulivat kokkaamaan. Syötiin simppeliä ja hyvää ruokaa, katsottiin kamalaa myötähäpeä-uusivuosilähetystä Senaatintorilta ja kurkittiin ilotulituksia ikkunoista.


Minä hoidin jälkiruoan, tällä kertaa lomauupumisen kunniaksi päätin olla tekemättä mitään itse. Sen sijaan tuhlasin rahani Ben & Jerry's -jädeihin.


Periaatteessa olen tehnyt päätöksen, etten osta jäätelöitä, jotka maksavat järjettömästi, enkä myöskään osta jäätelöitä, jotka on pakattu kauheisiin kannellisiin muoviastioihin. Ben & Jerry'siä koskee onneksi vain ensimmäinen kohta. Koska ne on niiiin hyviä...


Jos on pakko tehdä uudenvuodenlupaus, niin lupaan hankkia Hedhin Mestarileipurin leipäkirjan ja alkaa opettelemaan leiväntekoa tulevan vuoden aikana. Tai osaako joku nimetä vaihtoehtoisen kirjan, joka auttaisi totaalisen leipänoviisin alkuun?FIN-ENG:
Our new year started off really cosy. My parents came over (to cook) and so did my bigger sister, who also got 2/3 of her family still in Lapland. Ben & Jerry's for dessert... Oh btw, my new year's resolution is to start baking bread in 2010. Something I've never done.

8 kommenttia:

 1. Hyvä uudenvuodenlupaus, odotan jo innolla mitä tulet leipomaan. :) Minulla ei ole itse sitä Hedhin kirjaa mutta olen kuullut paljon hyvää siitä. Toinen joka olisi kuulemma hyvä ja sopisi aloitteiljoille on Martin Johanssonin "Surdegsbröd" (löytyy kai vain ruotsiksi). Hänellä on myös oma blogi: www.paindemartin.blogspot.com ja sieltä löytyy vaikka mitä reseptejä.

  VastaaPoista
 2. Kiitti Tove vinkistä, täytyykin tutustua!

  VastaaPoista
 3. Pakko kerrankin kommentoida kun sattui niin sopivasti että juuri itsekin "tuhlasin" tuohon jätskiin...hyvää oli, cookiestaikinanpalat vaniljajäätelössä,nam:)

  VastaaPoista
 4. Vielä kun Hedhin kirjan jostain löytäisi.

  VastaaPoista
 5. Niinu: Ne kökkäreet on niin ihania ja sit niitä on vielä oikeasti tarpeeksi!

  Anonyymi: Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta sitä ainakin löytyy. Yritän vaan vielä keksiä keinon saada sen jostain vähän halvemmalla :)

  VastaaPoista
 6. Suosittelen Richard Bertinetin kirjaa; Leipää monella tavalla. Löytyy suomalaisen kirjakaupan alesta hintaan 15 eur. (ovh. 43,70 eur.)
  Todella innostava & mielenkiintoinen kirja.
  Terveisin, Heidi

  VastaaPoista
 7. toi Bertinetin leipää monella tavalla voisi olla paljon helpompi aluksi.. Hedhin kirja on parempi ja enemmän ohjeita mutta siinä on paljon juurileipiä ja kaikkea hankalaa

  ..hommaa kummatkin :)

  VastaaPoista
 8. Thanks vinkeistä Heidi & aleksi: Bertinet lähti tilaukseen just. Toivon Hedhiä vaikka sitten nimipäivälahjaksi...

  VastaaPoista