31 tammikuuta, 2010

SALAMA MCQUEEN -KAKKU (ALLI 4v. I)


Allimme täytti tänään 4v. ja eilen lauantaina oli kakkukestit sukulaisosastolle. Päivänsankari on jo puolen vuoden ajan tiputellut toiveita koskien seuraavan syntymäpäiväkakkunsa teemaa. Pyynnöt ovat vaihdelleet laidasta laitaan, mutta aina jossain vaiheessa palanneet Cars-leffan Salama McQueeniin.

Siispä Salama-kakku oli saatava aikaiseksi. Googlen kuvahaku jeesasi jälleen ja päädyinkin aika suoraan kopioon tästä kakusta täällä. Kaakaokakkupohjan välissä mansikkamousse, ympärillä kermaa ja päällisen koristeet pääosin sokerimassaa. Salama lainassa Allin parkkitalosta.

Ennen suurta makeaa oli tarjottava jotain pientä suolaista. Jotain yksinkertaista ja suht nopeaa ja helppoa. Alla järjestyksessä: suppismuhennostäytteiset vannikkeet, camembert-lehikäiset & kestosuosikit, nakkipasteijat. Lehtitaikina rules!
FIN-ENG:
Our older daughter Alli turned four on Sunday. On the day 1 of the birthday weekend we had all the relatives coming over for coffee & cake. Alli's favourite, Lightning McQueen got to be the king of the cake. I copied the style for the cake here.

5 kommenttia:

 1. selostappa hiukan noista vannikkeista vielä (ts. väännä rautalangasta miten teet ne).

  miksi lehti-, ei voitaikina?

  kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
 2. Merituuli: Mulla on ollut tarkoitus piirtää kuva, voisi olla selostamista selkeämpää. Mutta koska kuva ei ole vielä ehtinyt syntyä, tässä selostus:
  1. Pyöreällä (tai miksei jonkin muun muotoisella) muotilla kaksi saman kokoista ympyrää haluttuun paksuuteen kaulitusta taikinasta.
  2. Toisesta ympyrästä pienemmällä muotilla pala keskeltä pois.
  3. Kananmunan keltuaisella "liimataan" taikinarinkula sen toisen kokonaisen päälle ja samaisella keltsillä voidellaan myös päältä. (Voidellessa täytyy varoa, ettei kananmunaa joudu reunojen päälle, koska se estää kerroksia kohoamasta tasaisesti.)
  4. Sitten uuniin, olisko ihan 250°C ja jotain 5-10 min väliltä.
  Sorry epämääräinen ohje!

  VastaaPoista
 3. Ja kysyit myös miksi lehti- eikä voitaikinaa. Lehtitaikina tarttui käteen pakastealtaasta.

  Ihan rehellisesti sanottuna vasta kymysyksesi myötä tuli mietittyä mikä taikinoiden ero oikeastaan on. Valmistaikinoista voitaikina on "puhtaampaa", nimensä veroisesti pääraaka-aineena voi. Lehtitaikinan sanotaan olevan lehtevämpää, valmiiksi hieman ohuemmaksi kaulittua, mutta mutta, kasvirasvapohjaista ja enemmän E-aineita sisältävää. Jatkossa siis ehkä mielummin voitaikinalinjalla!

  Ja korjataan myös edellistä, 225°C ja varmaan se n. 10 min on lähempänä todellisuutta!

  VastaaPoista
 4. kiitos paljon näistä. noin arvelinkin niitä tehtävän, mutta kunhan tsekkasin ennen kuin rupean tekemään. ohje ei ole ollenkaan sekava, päivvastoin! paitsi että vielä yksi kysymys:D - täytetäänkö ne vasta valmiina?

  vannikkeesi ovat tosi upean näköiset!

  VastaaPoista
 5. Merituuli: Hyvä että saa selkoa! Ja kyllä, täytetään siis vasta valmiina.

  VastaaPoista