06 tammikuuta, 2010

SITRUS-JUUSTOKAKKU


Sunnuntaina avasin keittiössä kaapinoven ja yhden hyllyn takareunasta pilkisti tölkillinen sokeriliemessä lilluvia mandariineja. Juuri niitä joihin minulla säännöllisesti iskee himo. Olin jo avaamassa purkkia kun mieleeni muistui lähes vuosi sitten tekemäni mandariinikakku, jonka makuun en tuolloin ollut aivan tyytyväinen. Päätin, että purkkimandariinien kunniaksi kehittelen kakusta uusitun version.

Tein sitten tällaisen. Pohja on lähes sama kuin aiemmin, eli Ullan Svenskin Unelmakakut-kirjasta. Täyte oma sovellus. Muun muassa molemmat siskoni ja Mikko, jotka eivät ymmärrä purkkimandariinien ihanuuden päälle, kehuivat kakkua kovasti, mutta sanoivat, että "nää mandariinit on ihan turhia". Makunsa kullakin.


SITRUS-JUUSTOKAKKU
22cm vuokaan

Pohja:
125g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja laita taikina kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa tunnin verran.
  2. Painele taikina irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Painele taikina vuoan reunoille asti.
  3. Pistele taikinaan haarukalla muutama reikä, ettei taikina kohoa uunissa.
  4. Paista 225°C:ssa n. 15-20 min.
  5. Jäähdytä pohja hyvin ennen täyttämistä.
Täyte:
1 prk mandariineja
4 liivatetta
2 rkl mandariinien sokerilientä
2,5 dl Flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua
  1. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu tasaiseksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet kuumennettuun mandariinien sokeriliemeen.
  4. Lisää liivateseos juustomössön joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Lisää kolmasosa kermasta joukkoon voimakkaasti sekoittaen.
  6. Lisää loput kermasta varovasti käännellen.
  7. Asettele mandariinilohkot jäähtyneen pohjan päälle. Kaada täyte päälle ja hyydytä kylmässä. (Vähintään muutamia tunteja, riippuen lämpötilasta.)


FIN-ENG:
On Sunday I baked a lemon and mandarin orange cheese cake.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti