09 helmikuuta, 2010

TALLINN

Viime viikonloppuna oltiin ulkomailla Tallinnassa. Ipanoille oli jo aikaa sitten luvattu, että pääsevät ennen pitkää ekalle laivamatkalleen. Rupesin selvittelemään Tukholman risteilyitä, mutta tulin toisiin aatoksiin, koska henk.koht. en oikein jaksa kahta peräkkäistä iltaa laivallaoloa. Päätimme siis matkakohteeksi Tallinnan ja vesipeto-Allin synttärilahjaksi yhdistimme laivamatkaan 1 vrk:n pulikoinnin paikallisessa spa-hotellissa. Lauantain laivamatka meni hyvin, vaikkakin tytöt olivat enemmän fiiliksissä yhdeksän neliön leikkihuoneesta kuin maisemien saati laivan ihmettelystä. Hotelllille päästyämme hipsimme kylpytakit päällä sisäkautta suoraan uimapuolelle, söimme illalla kohtuullisen ankeaa hotelliraflaruokaa ja katsottiin vähän joka välissä cartoon networkia hotellihuoneessa.

Sunnuntaiaamun vesiliukumäkisessioiden jälkeen suoritettiin lapsiystävällinen mini-shoppailuhetki ja suunnattiin Miia-Milla-Manda muuseumiin. Tähän lastenmuseoon olin törmännyt netissä, kun joku sitä jossain kehui. Osoitetta ei tullut kirjoitettua tuolloin ylös ja paikka olikin huomattavan vaikea löytää. Yksi reipas taksikuski kuitenkin kahlasi lumipenkkojen läpi meidät perille. Suosittelen lämpimästi kaikille Tallinnaan lasten kanssa suuntaaville. Talo sijaitsee puistossa, joka on ymmärtääkseni osa Pietari Suuren vanhaa kesähuvilatakapihaa. Paikallisia oli puistossa ulkoilemassa sankoin joukoin ja uskoisin, että kesälläkin paikka on aika vaikuttava lampineen yms. Paikan nettisivut ovat valitettavasti vain eesti keelel, mutta pääpiirteet tässä: paikka on uusi ja kaikinpuolin erittäin siisti, sisään maksoi n. 5 € koko poppoolta, lapset olisivat viihtyneet paljon kauemmin kuin sen 1-1,5h mitä meillä oli aikaa ja kahvila johon emme ennättäneet, näytti viihtyisältä sekin. Ja se osoite, se on siis L. Koidula 21C.

Paluumatkalla laivalla päätimme kuluttaa aikaa menemällä syömään perinteinen buffadinneri. Ja hyvin saatiinkin aikaa tuhlattua. Alli veteli kunnon risteilymatkustajan lailla kokonaisia katkarapuja mahan täydeltä, siiviläsuu-Elsa nautiskeli leipätikkuja. Vihdoin törmättiin Skattan laituriin ja kuskattiin uupuneet ipanat omiin sänkyihinsä. Ihana miniloma minimatkaseuralaisten kera!

Ai niin: Mikon Tax free -viski oli ilmeisesti riittävän hintava, että Viking Line halusi muistaa meitä ilmaisella päiväristeilyllä takaisin Tallinnaan. Koska emme kuitenkaan aio ennen 31.3. lähteä ma-pe välillä päiväksi Tallinnaan, otan ilmoittautumisia vastaan, jos joku matkan halajaa! Jos halukkaita ilmaantuu enempi kuin yksi, täytyypi kai suorittaa epävirallinen arvonta...


FIN-ENG:
Our family had a mini holiday to Tallinn and back last weekend.

3 kommenttia:

 1. virkistävä postaus taas sinulta :-)

  meillä oli itseasiassa avomieheni kanssa ajatuksissa Tallinnan matka nyt keväällä, ja sen puolesta tuo lahjakortti sopisi meidän suunnitelmiin hyvin ! käyn koulussa ja avomieheni osa-aikatöissä, joten pystymme irrottautumaan arkipäivälähtöihinkin. :-)

  mukavaa keskiviikkoa sinulle, seurailen blogiasi, miten lahjakortin käy !

  Mia
  mia.mikkola@kymp.net

  VastaaPoista
 2. No lahjakortin käy näemmä ihan hyvin! Laitan sulle meiliä, niin postittelen sen sitten sullepäin. Virkistävää matkaa!

  VastaaPoista