24 maaliskuuta, 2010

AFTER EIGHT -KAKKU


Rakas nuorekas äitini täytti tiistaina vuosia ja siskojeni kanssa päätettiin yllättää mude kokoamalla jengi syömään ti-iltana, niin että pikkusiskoni hoitaisi alkuruoan, isosiskoni pääruoan ja minä jälkkäriosaston. Täytenä yllätyksenä illallinen ei tullut, koska näppärä isämme onnistui mokaamaan yllätysmomentin. (Hanki lasit pappa, sä tarttet niitä!) Mutta eipä tuo haitannut, päivänsankari oli enemmän kuin tyytyväinen ja yhdistelmä pähkinäinen maa-artisokkakeitto - tunteja hautunut ragù - minttusuklainen jälkiruoka pelasi loistavasti.


Halusin jälkiruoaksi tehdä jonkin suklaisen kakun ja miettiessäni mitä tekisin, en päässyt eroon After Eight -ajatuksesta. Ei muuta kuin googleen after eight -kakku hakuun ja sieltähän niitä ohjeita löytyi. Hakutuloksissa oli ensimmäisellä sivulla linkki Sillä sipuli -blogin "Kahdeksan jälkeen -kakkuun". Kyseistä herkullista ruokablogia olen seurannut jo hyvän tovin, joten no doubt päädyin heidän ohjeeseena, kilpailijoihin edes vilkaisematta.


AFTER EIGHT -KAKKU
22 cm vuokaan

Pohja:
175g tummaa suklaata
175g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
1 dl vehnäjauhoja
  1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen.
  2. Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon sokeri. Anna jäähtyä hieman.
  3. Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää myös jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  6. Sekoita vaahto suklaaseokseen.
  7. Kaada taikina voideltuun (irtopohja)vuokaan.
  8. Paista 175°C:ssa n. 20 min. Kakku saa jäädä keskeltä hieman raa'aksi.
  9. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Kuorrutus:
25g voita
1 dl kermaa
200g After Eight -suklaita
  1. Sekoita voi, kerma ja suklaat kattilassa.
  2. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
  3. Suklaan sulettua siirrä kattila liedeltä ja anna seoksen hieman jähmetä ennen kakun päälle kaatamista.

FIN-ENG:
My dear mom turned a bit older and me and my sisters wanted to surprise her by bringing our selves, our families and a three course dinner with us on Tuesday evening. Our dad somehow had managed to ruin the surprise part of it, but the dinner was great and our mom so pleased. I made an After Eight cake for dessert.

5 kommenttia:

  1. mitäs tykkäsit(te)?

    ei mikään kauhean näyttävä kakku kokonsa puolesta, mutta hienosti olet kuvannut. ja onneksi ei olekaan mikään hurjan iso, tuhtiutta kyllä riittää!

    VastaaPoista
  2. Tykättiin kovasti! After Eight -himo toistaiseksi tyydytetty. Vaikka lapsilla jäi vähän kyllä roikkumaan, olisivat mielellään ottaneet vielä kolmannetkin palat!

    VastaaPoista
  3. Tuota on pakko kokeilla! After Eight on kerta kaikkiaan ihanaa!
    Ohjeesta päätellen se kyllä lihottaa 10 kiloa per lusikallinen, mutta... No, enpä sitten kuole ekana jos tulee pula-aika... ;)

    VastaaPoista
  4. Kokeilin, todella hyvä!! jouluksi teen varmasti.

    VastaaPoista