03 maaliskuuta, 2010

BOLLER AF STÅL


Eli Camilla Plum ja leipurin niksit, uusi lempiohjelmani. Kuusiosainen sarja, jossa tanskalainen täti, Camilla Plum, leipoo leipää luomutilansa maalaiskeittiössä ja kertoilee asian tiimoilta kaikkea mielenkiintoista. Sarja on kai näytetty YLEn jollain toisella kanavalla alkuvuodesta, mutta nyt siis pyörii FST5:llä lauantaisin klo 20.30 ja uusinta su klo 16.15 ja pe klo 8.30.

Ekassa jaksossa Camilla leipoi mm. vaivatonta leipää, jota siis ei vaivata, vaan kohotetaan viileässä 18 tuntia ja paistetaan uunissa 250°C:een kuumennetussa padassa. Tokassa jaksossa (jonka siis ehtii vielä napata nauhalle nyt pe aamuna), esittelee Camilla leipomisen ohella erilaisia vehnäsortteja, spelttiä ym. alkuvehniä. Kolmannessa jaksossa aiheena taikinan nostatus. Ei muuta kuin ruudun ääreen!


FIN-ENG:
My new favourite on tv is Boller af stål. A program, where dane Camilla Plum bakes bread in her country kitchen.

3 kommenttia:

  1. Minäkin olen tämän mukavan tädin ohjelmaa katsellut. Kovin erikoinen oli alkuvehnä emmeristä tehty leipä (jaksossa 2/6), jota Camilla kutsui muistaakseni "lötköleiväksi" Kovin herkulliselle se ei kyllä näyttänyt. Innostus spelttiin kyllä kasvoi! t. Heidi

    VastaaPoista
  2. Heidi: Joo se lötköleipä oli aika erikoinen tapaus. En kyllä ollut emmervehnästä koskaan aiemmin edes kuullut!

    VastaaPoista
  3. Mä olen myös aivan ihastunut tähän ohjelmaan! Ihania leipomuksia ja pidän myös Camillasta, joka on mielestäni hieno naisen roolimalli tällä silikoniaikakaudella. Oikea Niskavuoren emäntä :-) Tykkään myös syödään yhdessä -ohjelmista, joissa vuorotellen laitetaan ruokaa vieraille. Camillahan pitää myös puutarhaohjelmaa, mutta sitä ei taida tulla just nyt? Se on myös ihana.

    VastaaPoista