08 maaliskuuta, 2010

DAIM-BROWNIES


Lauantaina viikonloppuseura maalla vaihtui vanhemmistani siskoihini. Jälkkäriksi (ja välipalaksi ja aamiaiseksi...) tein Daim-brownieseja, joiden reseptin olen Daim-fanina aikoja sitten repinyt jostain irti, valitettavasti en tiedä mistä. Ikinä en reseptiä ole kuitenkaan kokeilllut, koska ohjeen 200g rasvaa yhdistettynä kolmeen levylliseen suklaata on aina tuntunut hieman överiltä.

Tyttöjen kesken (Antto 1v 3kk ei lasketa vielä mieheksi) vietetty pre-naistenpäiväviikonloppu oli mielestäni kuitenkin vihdoin riittävän hyvä tekosyy herkun koklaamiseen. Rasvan, suklaan ja sokerin määrä ei tuntunut sitäpaitsi niin järkyttävältä, kun hämäsin tekemällä vain puolikkaan annoksen, joka sopi n. 15x25cm vuokaan (eli pinta-alaltaan noin sama kuin pyöreä vuoka 22 cm halkaisijaltaan)... Alla kuitenkin siis ohje kokonaisena.


DAIM-BROWNIES

Pohja:
175g margariinia
200g taloussuklaata
2,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
200g Maraboun Daim-maitosuklaata

Kuorrutus:
150g Maraboun Daim-maitosuklaata
50g taloussuklaata
1 dl kuohukermaa
25g margariinia
  1. Sulata margariini ja taloussuklaa miedolla lämmöllä.
  2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri ja suola.
  3. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sekoitellen suklaaseokseen.
  4. Rouhi Daim-suklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175°C n. 25 min.
  6. Anna jäähtyä (vaikka seuraavaan päivään).
  7. Valmista kuorrutus paloittelemalla suklaat kattilaan, lisää joukkoon kerma ja margariini.
  8. Kuumenna sekoittaen kunnes suklaa sulaa.
  9. Kaada kuorrutus pohjan päälle ja anna jäähtyä viileässä.
  10. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. 

FIN-ENG:
On Saturday I made super delicious Daim brownies, when our weekend party changed from my parents to my sisters.

And here we go in English as I promised to Kris from bake in paris:

175g butter
200g dark chocolate
2,5 dl caster sugar
1/4 tsp salt
3 eggs
3 dl all purpose flour
200g Marabou's Daim milk chocolate

Frosting:
150g Marabou's Daim milk chocolate
50g dark chocolate
1 dl heavy cream
25g butter
  1. Melt the butter and dark chocolate on low heat.
  2. Remove from the stove and add sugar and salt.
  3. Beat the eggs with a fork and add them to the chocolate mixture.
  4. Crush the Daim chocolate and add that and the flour to the mixture.
  5. Pour the dough onto a parchment-covered pan (about 25x30cm) and bake in 175°C for about 25 min.
  6. Let the dough cool completely.
  7. For the frosting cut the chocolates into smaller pieces and put them with the cream and butter in a saucepan.
  8. Heat on medium heat until chocolate melts.
  9. Pour the frosting on the baked dough and refridgerate until the frosting sets a bit.
  10. Cut into squares.

5 kommenttia:

  1. Love these brownies..... Really like to try it but I have a hard time getting the translation. Somehow the web page translation didn't do a good job when it came to Finnish - English.

    Sawadee from Bangkok,
    Kris

    VastaaPoista
  2. Hei! Mikä olisi vehnäjauhojen määrä pohjataikinassa? Aion juuri ryhtyä leivontaan...

    VastaaPoista
  3. Kris: I'll translate the recipe for you soon, I promise!

    Anonyymi: Sorry ihan kauheasti, nyt on jauhot lisätty ohjeeseen!!!

    VastaaPoista
  4. kuinkas moninkertanen annos pitäis tehdä koko pellilliseen?

    VastaaPoista
  5. Anni: Ei muuta ku mittanauha käteen ja pinta-aloja laskemaan :) Veikkaisin että yllä oleva ohje 1,5-kertaisena olisi aika passeli.

    VastaaPoista