22 maaliskuuta, 2010

KEVÄTSIPULI-PEKONIPIIRAS


Lähes naapurissamme asuvat vanhempani olivat karanneet viikonlopuksi Lappiin, joten sunnuntaipäivällistä syötiin pitkästä aikaa ihan vaan omassa kodissa ihan vaan oman perheen kesken. Teki mieli syödä jotain simppeliä ja päädyin tekemään pikkupiirakoita purjo-perunasopan saidille.




KEVÄTSIPULI-PEKONIPIIRAS
(6 pientä tai 1 iso piiras)

Pohja:
1 annos suolaista piirakkataikinaa

Täyte:
170g pekonia
100g kevätsipulia
3 dl ruokakermaa
2 munaa
1/4 tl suolaa mustapippuria
n. 90g Mustaleima Emmentalia (tms. voimakkaampi juusto)
  1. Voitele vuoat ja vuoraa taikinalla. Laita kylmään odottamaan täytteen valmistumista.
  2. Leikkaa pekoni pieneksi ja ruskista pannulla. Valuta pekonit talouspaperin päällä.
  3. Pyyhi ylimääräiset rasvat pannusta ja kuullota pieneksi pilkottua kevätsipulia hetki.
  4. Jaa pekonit ja sipulit tasan pohjien päälle.
  5. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, suola ja pippuri. Kaada seos kevätsipuli-pekonimössön päälle vuokiin.
  6. Raasta juusto ja jaa se myös vuokiin.
  7. Paista 200°C uunissa n. 20 min (iso piiras tarvitsee hieman pidemmän paistoajan).

FIN-ENG:
As my parents spent the weekend in Lapland, we had Sunday dinner at home for a change. With our soup, vichyssoise, I made small spring onion and bacon pies.

5 kommenttia:

  1. Ihania pikkuvuokia! Mistä tuommoisia olet löytänyt?

    VastaaPoista
  2. Makea maa: Chez Mariuksesta jäivät joskus käteen. www.chezmarius.fi

    VastaaPoista
  3. tuo on paikka, jonne kannattaa miettiä budjetinkesto valmiiksi...

    VastaaPoista
  4. Mulla oli tuolla käynnillä maksuvälineenä joululahjaksi saatu lahjakortti ja olin päättänyt pysyä kortin antamissa rajoissa. En ihan kyllä pysynyt...

    VastaaPoista
  5. Nämäkin kuullostaa tosi hyviltä. Ihana idea tehdä pieniä, suhteessa korkeita piirakoita :)

    VastaaPoista