15 maaliskuuta, 2010

MACARON-MOKA


Olin oikeassa kun epäilin että onnistuneet ekat macaron-leivokset olivat vain aloittelijan tuuria. Sunnuntaina oli toisen yrityksen vuoro. Taikina vaikutti lupaavalta ja tunnin kuivumis-session aikana kaikki näytti ihan hyvältä.


Uunissa ne kuitenkin levisivät omituisesti.


Ja lopputulos oli vielä omituisempi. Kuori oli täysin ontto tyhjä kupla ja "jalat" olivat kivikovat.


Liekö ollut valkuaisvaahtoni yli- tai alivatkattua. Tai mahdollisesti sekoitin jauhoja vaahtoon liian voimakkaasti tai en ihan tarpeeksi. Ainakin yhden asian tein eri tavalla kuin viimeksi: Vastoin ohjetta vanhennutin valkuaisia jääkaapissa huoneenlämmön sijaan. No syytä en siis tiedä, mutta tämä erä meni joka tapuksessa macaroneille 6-0. Ei muuta kuin seuraavaa yritystä odotellessa.

FIN-ENG:
My second macaron encounter. A total failure. Don't know what went wrong. But something did, badly.

5 kommenttia:

 1. Mutta nämäkin näyttää enemmän macaronseilta kuin minun yritykset. Taikinasta tulee joka kerta liian paksua ja niistä jää sellaisia pullia. phh.. vielä jonain kauniina päivänä... :)

  VastaaPoista
 2. Noihan näyttää juuri niiltä macaronseilta jotka tulevat tämän talouden uunista!

  Olisiko ollut kolme epäonnista yritystä, joiden jälkeen päätin että tämän talouden macaronit hankitaan kaupasta :)

  VastaaPoista
 3. A: Hanki lämpömittari, jos ei vielä ole, ja kokeile italialaisella marengilla (http://www.jauhotsuussa.fi/2010/06/macaron-ohje.html)

  VastaaPoista
 4. Olen nyt kokeillut kolmella eri koostumuksella macaroneja, mutta pinnasta tulee epätasainen, pikkuleipämainen. Mitä pitäisi tehdä, että saisin tasaisen, kiiltävän pinnan?

  VastaaPoista
 5. Anna: Oletko kokeillut tehdä italialaisella marengilla? Onnistumisprosentti on parempi, ainakin omalla kohdalla :) Täällä käyttämäni ohjeet molempiin: http://www.jauhotsuussa.fi/2010/06/macaron-ohje.html

  VastaaPoista