26 maaliskuuta, 2010

PULLAPÄIVÄN CUPCAKET


Tyttöjen päiväkodissa oli torstaina kesäbileet. Reppuihin pakattiin lempisortsit, kesälätsät ja aurinkolasit. Päiväkodin salissa koko talon ipanat sitten leikkivät kesää ja söivät jäätelöä. Miksei aikuisille järjestetä moista työpaikoilla? Varmasti piristäisi menoa.

Kuvan cupcaket eivät kuitenkaan liity millään tavalla kesäpippaloihin, vaan "pullikseen". Torstaina oli nimittäin myös vanhempaintoimikunnan järkkäämä pullapäivä, jolloin halukkaat vanhemmat leipovat ja loput halukkaat vanhemmat ostavat leipomuksia lapsia kotiin hakiessaan. Rahat menevät luonnollisesti kullannuppustemme virkistystoimintaan, kuten kesäbileiden järjestämiseen. Itse olen yleensä superaktiiviäiti, eli sekä leivon että ostan leipomuksia. Ostamista on rehellisesti sanottuna hieman vaikea edes välttää, niin tehokkaasti on myyntikoju aina sijoitettu portinpieleen.

Leipomisosuus on luonnollisesti kivaa, mutta se mikä jutussa mättää, on leipomusten pakkaaminen ja roudaaminen. Aamulla sai herätä vielä normaalia aiemmin puuhailemaan leivoslootien, sellofaanin ja teippirullan kera. Homma, jota todellakaan en kaipaa aamuihini. Lisäksi leivonnaisten, lasten ja lasten kamojen saaminen päiväkodille asti ehjänä on aika työlästä. Vinkki vinkki herra pakkausvalmistaja!


FIN-ENG:
For Thursday I baked some chocolate cupcakes, to be sold at the girls' kindergarten. Some parents bake, the others buy and then the money will be spent on the kids.

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä, nam =) Sun pitää ens kerraksi tilata jenkeistä tällainen loota:

  http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.cupcakecourier.com/images/new_product_images/cake_2a.jpg&imgrefurl=http://retro-food.com/2006/09/06/cupcake-courier-cupcake-holder/&h=215&w=216&sz=41&tbnid=XIr04qnmmtmaVM:&tbnh=107&tbnw=107&prev=/images%3Fq%3Dcupcake%2Bholder&usg=__KgrisYrvpMjK4P8rKp7UR0zY8fQ=&ei=leisS-fzG9Lh-QbO7eG9DQ&sa=X&oi=image_result&resnum=6&ct=image&ved=0CCQQ9QEwBQ

  VastaaPoista
 2. Heta: Mulla on tommonen, tai itseasiassa parikin, kun piti kerran saada 200 cupcakea siirrettyä paikasta toiseen. Ja on muuten hyvä lajissansa!! Ongelmani tässä kohtaa onkin se että cupcaket piti saada pakattua 4 per loota, kuljetusta kestävästi, mutta niin, että pakkauksesta näki sisällön. Missään en ole törmännyt tallaisiin: http://holysweet.blogspot.com/2009/10/o-little-sister.html

  Leivosloota+sellofaani -yhdistelmä toimi ok, mutta kuljetus on ärsyttävän hankalaa, kun niitä ei voi pinota. Tuff life :)

  VastaaPoista
 3. Kuorrute näyttää namilta, näitä tekis mieli maistaa :) Mitä tässä kuorutteessa on?

  VastaaPoista
 4. mira: Ohje löytyypi täältä: http://jauhotsuussa.blogspot.com/2009/08/suklaa-cupcakes-ii.html

  VastaaPoista