22 maaliskuuta, 2010

SUOLAINEN PIIRAKKAPOHJA


SUOLAINEN PIIRAKKAPOHJA
6 pientä (10 cm) piirakkaa tai 1 iso (24 cm) piirakka

200g vehnäjauhoja (n. 3 dl)
1 tl suolaa
100g kylmää suolatonta voita
1 kananmuna
2 tl kylmää vettä
(Huom. jos käytät muuta kuin suolatonta voita, vähennä suolan määrää)
  1. Sekoita jauhot ja suola.
  2. Nypi joukkoon kylmä voi.
  3. Lisää muna ja kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 min.

PIIRAKKAVUOAN VUORAAMINEN

Kauli taikina jauhotetulla työtasolla ohueksi levyksi, joka on halkaisijaltaan muutamia senttejä vuokaa suurempi. Jauhota myös kaulin.

Nosta taikina voideltuun vuokaan kaulimen avulla.


Painele taikina vuoan pohjaan ja reunoille. Voit käyttää apuna pientä taikinakökkärettä.


Kaulitse vuoan reunojen päältä, niin taikina leikkautuu kauniistivuoan reunoista.

Ready to rock.

FIN-ENG:
The recipe for pâte brisée and a few words about how to get the dough neatly to the pie form.

5 kommenttia:

  1. Tätä pohjaa mun täytyy ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Anna: Hyvä & helppo peruspohja. Voi käyttää semmoisenaan pohjana tai, jos haluaa enemmän rapeutta, esipaistaa n. 10 min ennen täytteitä.

    VastaaPoista
  3. Nyt uunissa sipuli-sienipiirakka tällä pohjalla. Aika kauan meni ennen, kuin ehdin testaamaan. Saas nähdä miten onnistuu. Tein täysjyvävehnäjauhoista, niin se hieman halkeili kauliessa.

    VastaaPoista
  4. Tämmöistä siitä tuli:
    http://koemaistaja.fi/?p=2582

    VastaaPoista