11 huhtikuuta, 2010

APRIKOOSI-KAURALEIPÄ


Loman jälkeinen viikko on ollut taas kerran aika kiireinen. Viikonloppu onneksi lopulta koitti ja ehdin jotain jopa leipomaan. Bertinetin kirja kouraan ja uusi leipäkokeilu kehiin. Mielettömän ihanaa tuli.


APRIKOOSI-KAURALEIPÄ
(2 leipää)

300g kokojyvävehnäjauhoja
200g hiivaleipäjauhoja
10g hiivaa
12 g suolaa (alkup. ohjeessa 10g)
385g vettä
150g kuivattuja aprikooseja pieninä paloina
40g kaurahiutaleita
  1. Hiero hiiva sormenpäilläsi jauhojen joukkoon.
  2. Lisää suola ja vesi.
  3. Työstä taikina käsin tai koneella. Lisää aprikoosit työstämisen loppuvaiheessa taikinan joukkoon.
  4. Anna taikinan levätä noin 1h, kunnes taikinan tilavuus on suunnilleen kaksinkertaistunut.
  5. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle kaapimen avulla. Jaa taikina kahteen osaan, muovaa taikinapalat palloiksi ja anna levätä leivinliinan alla 10 min.
  6. Muovaa pallot soikeiksi leiviksi, sivele leipien ylä- ja sivupinnat vedellä ja taputtele kaurahiutaleet tasaisesti leipien pinnalle.
  7. Tee terävällä veitsellä muutama viisto viilto leipien pinnalle ja anna leipien sitten kohota noin 1h.
  8. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  9. Siirrä kohotetut leivät esilämmitetylle uunipellille ja työnnä uuniin. Laske lämpötila 220°C:een ja paista n. 20-25 min.

FIN-ENG:
The first week after Easter holiday was pretty hectic. On Saturday I finally had time to bake something. I made an apricot and oat bread form Bertinet's book.

3 kommenttia:

  1. mäkin tein tossa eilen aprikoosileivän mutta siitä ei juurikaan tullut kovin ihana.. aprikoosit jotain teki ettei se oikeen paistunut kunnolla.. ne ei ollut varmaan riittävän kuivia.

    kaunis siitä tuli kun prinsessa.

    hyvän näkönen sullakin.. tollaset pilkut on kivoja

    VastaaPoista
  2. hyvännäköistä leipää!

    mitäköhän tulis kun nakkais aprikoosien sijasta kuivattuja karpaloita? meillä ei ole (tällä hetkellä) kyllä kuin runsahasti sokeroituja versioita.

    VastaaPoista
  3. aleksi: Mä en ole oikeastaan ikinä lämmenny kaupan hedelmäleipiin, niissä on sattumat aina valtavan kokoisia. Ihan liian isoja. Nyt silppusin aprikoosit omaan makuun riittävän pieneksi ja jo kelpasi!

    Merituuli: Kiitos! Ikinä en ole tehnyt tuttavuutta kuivattuihin karpaloihin, joten en osaa kyllä tähän kommentoida mittään. Ettei ne olis liian kovia?

    VastaaPoista