11 huhtikuuta, 2010

RAKU YA (& SALUTORGET)


Siskoni täyttivät pääsiäisenä 20+ ja 30+ ja perinteenä perheessämme on ollut mennä syntymäpäiviemme tienoolla jengillä syömään. Tällä kertaa sankarit päättivät varata pöydän Etelärannan japanilaisesta Raku Ya:sta. Itse en ko. ravintelissa ollut vielä koskaan käynyt ja muutenkaan ei ole vähään aikaan tullut käytyä ulkona syömässä iltaisin, joten odotukset olivat suht korkeat.


Tilattiin listalta vähän sitä sun tätä hyvältä kuulostavaa. Ideana on että annokset ovat yhteisiä ja että niitä kiikutetaan pöytään sitä mukaa kun ne valmistuvat. Ruoat tulivat kuitenkin aika lailla kaikki kerralla pöytään, joten ruokailu oli vähän turhan hätäisesti ohi, kun normaaleja taukoja eri ruokalajien väleihin ei tullut. Tästä viisastuneena päätimme ensi kerralla toimia niin, että tilaamme ensin jotain, sitten jotain lisää. Ja ehkä sitten vielä vähän jotain. Tarjoilija olisi tietysti voinut jo etukäteen valottaa tästä mahdollisuudesta, eikä vasta laskun maksun yhteydessä.


Ruoka oli kuitenkin erinomaista, vaikkakin osittain vähän turhan tyyristä. Mutta kai se Etelärannan vuokra täytyy jollain kattaa. Kovin yllättäjä oli korealainen mausteinen kaalisalaatti. Ao. kuvassa etualalla.Jälkiruokalista kahdella vaihtoehdollaan ei kuitenkaan voittanut meitä puolellensa, joten vedimme kengät takaisin jalkoihin ja suuntasimme jälkiruoka, kahvi & digestiivi -osastolle Kauppatorin yli ravintola Salutorgetin baariin.


Suklaafondantini valui oikeaoppisesti pitkin lautasta ensimmäisen haarukanpiston jälkeen ja kirsikkajäden kanssa tarjottuna täydensi loistavasti onnistuneen ravintolaillan.


Onnee vielä siskot ja pus urpo kuvassa keskellä! Ja thanks ä+i!!!


FIN-ENG:
Both my sisters are born on the same day and our family tradition is to go out to a restaurant chosen by the birthday girl (me in autumn) or girls (them in spring). On Saturday we went to the japanese Raku Ya restaurant. The food was excellent and the whole evening terrific. The desserts + coffee + digestives we had at restaurant Salutorget's bar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti