25 huhtikuuta, 2010

VALKOSUKLAA-LIMEPANNACOTTA


Viime viikon synttärisankaria juhlistettiin vielä viikonloppunakin, kun Mikon vanhemmat siippoineen tulivat sunnuntaipäivälliselle. Menumme oli aasialaishenkinen ja jälkkäriksi tein muutamien viikkojen takaisen Hesarin ruokatorstaiohjeen mukaisesti limellä maustettua valkosuklaapannacottaa. Hyvää jälkkäristä tuli, mutta valkosuklainen överimakeus vaati kipeästi rinnalleen raikkautta sitrushedelmäsalaatista. Lohkoin verigreippiä ja appelsiinia ja marinoin niitä tovin vanilja-sokeriliemessä. Ja tyttöjen mielestä pannacotta oli yhtä hyvää kuin Jacky Makupala!


VALKOSUKLAA-LIMEPANNACOTTA
(4:lle)

2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 limen raastettu kuori
100g valkosuklaata
2 rkl ruokokidesokeria
2 kaffirlimetinlehteä
1,5 liivatelehteä
(1 rkl limemehua, oma lisäys)
  1. Kiehauta kerma, maito, raastettu kuori, sokeri ja kaffirlimetin lehdet (sekä limemehu).
  2. Ota kattila levyltä ja laita kansi tai kelmu päälle. Anna maustua 30 min.
  3. Kiehauta kerma-maitoseos uudelleen ja lisää kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet seokseen.
  4. Siivilöi seos kuumana astiaan, jossa on palasteltu valkosuklaa.
  5. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
  6. Kaada seos laseihin tai pieniin kulhoihin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 h.


FIN-ENG:
We had invited Mikko's parents for Sunday supper to celebrate his birthday. The dessert of our Asian influenced menu was a lime and white chocolate pannacotta served with a citrus fruit salad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti