17 toukokuuta, 2010

KELLO VIIDEN TEE


Odotetut kesälämpötilat sitten saapuivat ja jonkin sortin auringonpistos iski myös rakkaaseen kotikoneeseemme. Liekö macin loppu lähellä vai onko kyse vain jostain ohimenevästä, joka tapauksessa yhteisymmärryksessä ei blogin päivittäminen suju. Kone käynnistyy keskimäärin kuudennella yrittämällä ja näppis ei aika ajoin reagoi mihinkään. Lähiaikoina saattaapi siis esiintyä takkuilua.

Lontoossa asuva ystäväni piipahti kotomaassa ja juuri täyteen tullutta 30 vuotta juhlistettiin peribrittiläiseen tapaan Kämpin kello viiden teellä. Brasserien miljöö sopi täydellisesti teemaan ja tarjoiluihin, jotka kiikutettiin pöytään söpöillä kolmikerrosvadeilla.


Menu koostui erilaisista pikkusuolaisista ja -makeista. Mm. ilmakuivatulla kinkulla, savulohella tai artisokalla ja rucolalla täyttettyjä kolmioleipiä, skonsseja, kuivakakkuja, marjoja, leivoksia ja suklaakonvehteja.


Ja tietysti teetä.


Aftenoon tea -hetki päättyi hienoisiin makeaövereihin. Kaiken kaikkiaan suolaista osuutta olisi voinut olla suhteessa vähän enempi. Ja täytyy myöntää, että ylimmän kerroksen ei-itse-tehdyt suklaakonvehdit olivat hienoinen pettymys.


FIN-ENG:
We celebrated my friend's 30th birthday at the Afternoon Tea, served at the Café & Brasserie of Hotel Kämp.

3 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää ja myös maistuu :D Siskoporukalla oltiin jokin aika sitten samaisella kello viiden teellä. Samaa mieltä, monikaan makea ei säväyttänyt. Suolaiset olivat hyviä. Massu tuli kyllä täyteen ja miljöö aivan ihana :)

  VastaaPoista
 2. Haluaisin vain kiittää ihanasta blogista, olen kokeillut melkoisen monta laittamaasi reseptiä läpi eikä huteja ole vielä tullut edes minun taidoillani :) ehkä seuraavaksi on leipien vuoro.. Linkkasin sinut myös blogiini muffinsseja koskien, niitä toivottiin lisää perjantain kahvituksille :) kiitos!

  t. Minna http://minsdesign.wordpress.com/

  VastaaPoista
 3. Ebe: Jotenkin olis tosiaan odottanut makeilta enemmän. Paikka kuitenkin asettaa vaatimustason jo tietylle levelille.

  Minna: Kiitos kiitoksista! Tähän mennessä kokeilemani leivät ovat olleet yllättävän helppoja myös. Ei muuta ku leipomaan!!

  VastaaPoista