10 kesäkuuta, 2010

CHEDDARLEIPÄ


CHEDDARLEIPÄ
2 leipää

10g hiivaa
500g hiivaleipäjauhoja
12g suolaa
350g vettä
250g cheddaria (tai muuta voimakasta juustoa) raastettuna
Jauhoja pinnalle

  1. Hiero hiiva sormenpäilläsi jauhojen joukkoon.
  2. Lisää suola ja vesi.
  3. Työstä taikina käsin tai koneella.
  4. Anna taikinan levätä noin 1h, kunnes taikinan tilavuus on suunnilleen kaksinkertaistunut.
  5. Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle.
  6. Painele se sitten noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Sirottele juustoraaste taikinalle ja painele se taikinaan sormillasi. Taita kolmannes taikinasta keskelle ja taita sitten toinen kolmannes päälle. Muovaa taikina palloksi ja ana levätä 30 min.
  7. Jaa taikina kahteen osaan ja muovaa osat pitkulaisiksi leiviksi. Tee terävällä veitsellä neljä viisi viistoa viiltoa.
  8. Peitä leivät leivinliinalla ja anna kohota 1-1,5 h.
  9. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  10. Laita leivät uuniin ja alenna lämpötila 210 asteeseen. Paista n. 20 min, kunnes leivät ovat kullanruskeita.

FIN-ENG:
Bread with fairly strong english cheddar. Works for me.

2 kommenttia:

  1. mm mäki haluan! näyttää ihan subwayltä

    VastaaPoista
  2. Niin näyttääkin, omituisen kurttuselta kuvassa. Mut aika paljon paremmalta maistu.

    VastaaPoista