08 kesäkuuta, 2010

SEESAMPALMIKOT


Leipää leivoin juhliin myös. Ohje Bertinetin kirjasta, mistäs muualta.

SEESAM-PALMIKOT
(12 sämpylää)

300g kokojyvävehnäjauhoja
200g hiivaleipäjauhoja
10g hiivaa
13 g suolaa (alkup. ohjeessa 10g)
385g vettä
30g seesaminsiemeniä

  1. Hiero hiiva sormenpäilläsi jauhojen joukkoon.
  2. Lisää suola ja vesi.
  3. Työstä taikina käsin tai koneella.
  4. Anna taikinan levätä noin 1h, kunnes taikinan tilavuus on suunnilleen kaksinkertaistunut.
  5. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle kaapimen avulla. Leikkaa taikina 12 samankokoiseen osaan ja pyöritä ne palloiksi. Peitä leivinliinalla ja anna levätä 5 min.
  6. Ota taikinapallo ja litistä se levymäiseksi jauhotetulla työtasolla. Taita kaksi reunaa keskelle niin, että levystä tulee suunnilleen suorakaide. Käännä se sitten ympäri niin, että taitokset jäävät alle.
  7. Tee terävällä veitsellä kaksi samansuuntaista viiltoa: aloita toiselta puolelta, ei aivan taikinan reunasta, ja viillä toiselle puolelle loppuun asti. Näin syntyy kolme taikinaliuskaa, jotka ovat toisesta reunastaan kiinni.
  8. Palmikoi liuskat ja kierrä lopuksi palmikoiden päät teräviksi. Toista sama muiden taikinapallojen kohdalla.
  9. Mittaa seesaminsiemenet lautaselle. Voitele palmikoiden yläpinnat ohuelti vedellä ja upota palmikoiden yläpinta siemeniin.
  10. Peitä leivinliinalla ja anna kohota n. 45 min.
  11. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  12. Siirrä kohotetut leivät esilämmitetylle uunipellille ja työnnä uuniin. Laske lämpötila 220°C:een ja paista n. 12-15 min.


FIN-ENG:
For the family party I also baked some bread. Recipe from Bertinet's book. Maybe I should get another bread-baking book as well. On the other hand, I've liked all the Bertinet breads so far.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti