24 heinäkuuta, 2010

GLUTEENITON SUKLAAKAKKU


Keskiviikkona oli minun sekä isosiskoni nimpparipäivä, mutta koska ko. päivä meni lasten korvatulehduksia parannellessa, syötiin nimpparikaakku vasta torstaina. Ohje on joku aika sitten lahajaksi saamastani Sirpa Talkan kirjasta Makeaa ja suolaista puutarhasta. Kakku on gluteeniton ja iisisti myös muokattavissa laktoosittomaksi, jos tarvis on. Aika stydiä kumminkin, eli vadelmat tulivat tarpeeseen. Ehkä rinnalle olis sopinut myös kylmää kermavaahtoa tai jädeä.


GLUTEENITON SUKLAAKAKKU
22 cm vuokaan

400g tummaa suklaata
250g voita
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 rkl likööriä (käytin cointreauta)
(tarjoiluun vadelmia tai kirsikoita, kermavaahtoa, jäätelöä tms.)
  1. Sulata suklaa ja voi varovasti.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää niiden joukkoon sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin.
  3. Lisää liköri ja munaseos suklaa-rasvaseokseen.
  4. Kaada seos kakkuvuokaan.
  5. Paista 180°C 20-25 min. Kakku saa jäädä hieman raa'aksi keskeltä.
  6. Kakun jäähdyttyä koristele se halutessassi tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.


FIN-ENG:
My big sister and I had our name day on Wednesday. But due to our kids' ear inflammations the name day cake was baked and served on Thursday.

5 kommenttia:

  1. Kokeilin, aivan ihana kakku! Varaudu siihen, että kakku katoaa...

    VastaaPoista
  2. Oli todella herkullista, mutta... 25 minuutin jälkeen kakku oli vielä aivan raaka, otin uunista tunnin päästä... ja kakku oli edelleen niin raaka, että lässähti. Mutta siis...tosi hyvää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakenne on joka tapauksessa erilainen kuin normikakuissa, mutta ihme ettei edes tunnin paistoajalla toiminut. Kyllä tuo meidän kakkunen tuli ohjeen mukaisesti 25 minuutissa. Maku onneksi on se tärkein :)

      Poista