05 elokuuta, 2010

AURINGONKUKANSIEMENLEIPÄ


Tämän viikon olen ollut turistina. Sain Saksasta vieraan, jonka kanssa on käpytelty kaupungilla, syöty suomirafloissa (esim. Juuressa), tsekattu Designmuseon ja EMMAn näyttelyt ja käyty reippailemassa Seurasaaressa. Lisäksi sain vihdoinkin mahiksen päästä hyvällä syyllä sightseeing-veneajelulle Kauppatorin rantsusta. Leipäsenkin ehdin tehdä yhtenä päivänä.

AURINGONKUKANSIEMENLEIPÄ
(2 leipää)

300g kokojyvävehnäjauhoja
200g hiivaleipäjauhoja
10g hiivaa
12 g suolaa
385g vettä
Auringonkukansiemeniä taikinaan ja leipien pinnalle (n. 100g ?)
  1. Hiero hiiva sormenpäilläsi jauhojen joukkoon.
  2. Lisää suola ja vesi.
  3. Työstä taikina käsin tai koneella. Lisää joukkoon myös auringonkukansiemenet.
  4. Anna taikinan levätä noin 1h, kunnes taikinan tilavuus on suunnilleen kaksinkertaistunut.
  5. Jaa taikina kahtia ja siirrä leipävuokiin. Peitä liinalla ja anna kohota n. 1 h.
  6. Voitele leipien yläpinnat ohuelti vedellä ja lisää pinnalle auringonkukansiemeniä.
  7. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  8. Laita leivät esilämmitettyyn uuniin, laske lämpötila 220°C:een ja paista n. 15-20 min.

FIN-ENG:
This week I've been a tourist. I got a visit from Germany and we've been doing all kinds of tourist stuff in Helsinki. I also baked a bread with sunflower seeds.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti