20 elokuuta, 2010

KESÄKURPITSAPIIRAS


Eilisen Hesarin ruokatorstaissakin oli zucchiniohjeita joka lähtöön, mutta tämäpä onkin Sirpa Talkan Makeaa ja suolaista puutarhasta -kirjasta.

KESÄKURPITSAPIIRAS

Pohja:
5 dl perunasosetta
1 dl mustaleimaemmentaalia raastettuna
75g margariinia tai voita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Täyte:
2 sipulia
1 rkl rypsiöljyä
600g kesäkurpitsaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 kananmunaa
2 dl maitoa
1 tl suolaa
yrttejä (laitoin sileälehtistä persiljaa ja basilikaa)
mustapippuria
muskottipähkinää
1 dl mustaleimaemmentaalia raastettuna
  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä.
  4. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kananmunat. Lisää joukkoon maito ja suola. Rouhi mausteeksi myös mustapippuria ja muskottipähkinää.
  6. Lado kesäkurpitsaviipaleet, sipulit ja hienonnetut yrtit vuokaan pohjan päälle niin, että kaadat muutaman kerran täyteseosta ja juustoraastetta kerrosten väliin, jotta täytteitä olisi piiraassa tasaisesti.
  7. Kypsennä 180°C:ssa uunin alatasolla 1h 15 min.

FIN-ENG:
A really yummy zucchini quiche.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti