14 elokuuta, 2010

VANILJA-MANTELIKAKKU


Helle on helpottanut ja vauvakin vielä mahassa, joten innostuinpa kääntämään uunin päälle. Kuivakakun ohje on marie claire -lehden Comfort-nimisestä ruokakirjasta. Tajusin vasta kakkua tehdessäni, etten omista yhtäkään (kuiva)kakkuvuokaa, joten paistoin kakun tavallisessa irtoreunavuoassa ja leikkasin kypsänä keskelle kolosen lasin avulla.

VANILJA-MANTELIKAKKU

225g sokeria
200g mantelijauhoa
1/2 vaniljatanko
250g voita huoneenlämpöisenä
4 munaa
100g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(koristeluun tomusokeria tms.)
  1. Jauha sokeri, mantelijauhot ja vaniljatanko monitoimikoneella hienoksi jauhoksi. (HUOM. Koska en omista monitoimikonetta, homma hoitui näemmä myös sauvasekoittimella.)
  2. Lisää pehmeä voi seokseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita munat yksitellen joukkoon.
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180°C:ssa n. 40 min. Voit peittää kakun kevyesti foliolla jos pinta tuntuu tummuvan liian nopeasti.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

"Äiti toi kakku ei osaa sanoa muikku"

FIN-ENG:
Since it is no longer so hot, and the baby is still enjoying his time inside my tummy, I decided to turn the oven on and baked a vanilla and almond cake.

6 kommenttia:

  1. Siis mitä "vauvakin vielä mahassa" ja "enjoying his time"?!? Ihan mennyt ohi tämä juttu, voi miten hienoa :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Arvioitu saapumisaika 25.8., eli kovin kauaa ei tässä tarvitse enää hautoa!

    VastaaPoista
  3. Tämä oli oikein hyvän makuista. Ite lähdin myös soveltamaan reseptiä, kun korvasin vaniljatangon vaniljasokerilla (n. 2 tl). Ei välttämättä yhtä vaniljaista, mutta hyvää silti.

    Lisäksi koitin, miten päälle sopii porkkanapiirakan päältä tuttu tuorejuusto-tomusokeri kuorrute, ja sopihan se. Tätä teen ehdottomasti uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että maistui! Täytyy pistää kuorrutevinkki korvan taakse :)

      Poista
  4. Hei,
    onkohan tämä parasta leivontapäivänä vai olisiko parempi leipoa jo edellisenä iltana? Vauvakutsuille meinasin leipoa tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä useimmat leivonnaiset ovat parhaimmillaan vasta yön yli seistyään!

      Poista