11 syyskuuta, 2010

OMENA-KANELIHILLO


Tuttava toi kassillisen omenoita tullessaan vauvaa katsomaan. Osa hävisi sellaisenaan parempiin suihin, lopuista keitin hilloa. Hilloa, jossa on omenat kökkäreinä ja kanelitanko antamassa makua.


OMENA-KANELIHILLO

500g omenaa kuorittuna ja palasteltuna
1 kanelitanko
1 dl omenatäysmehua
250g hillosokeria
  1. Keitä omenapalat pehmeiksi omenamehussa kanelitangon kera.
  2. Lisää hillosokru kattilaan ja keitä vielä 10 min.

FIN-ENG:
I got apples from a friend and made apple cinnamon jam.

6 kommenttia:

  1. Minäkin tein kanelihilloa! Keitin pelkät omenat ja lisäsin jauhettua kanelia vasta juuri ennen purkittamista. Tuli hauskoja pilkkuja! Käyttöreseptejä odotellen...

    VastaaPoista
  2. Mä tein taas kanelisosetta, kanelitanko tosiaan antaa mukavasti makua ja tääkin on varmasti tosi hyvää!

    VastaaPoista
  3. Tundar & Sanna: Sesonkiherkkua siis! Ajattelin ensin heittää joukkoon glögimaustetta, mutta tyydyinkin sitten tuohon pelkkään kanelipötköön.

    VastaaPoista
  4. tein jo yhden satsin tätä ja pian alan ottoon kaksi. hyvää ja mielenkiintoista palasten ansiosta! olen aiemmin tehnyt vain sosemaisia hilloja. niissä on ollut etuna kyllä kuorimattomuus, kun kuitenkin on surrautettu kaikki mössöksi.

    VastaaPoista
  5. Merituuli: Totta, helpommallakin pääsisi. Ja monista hilloista pidänkin itseasiassa enempi "kökkäreettömänä", mutta jotenkin omppupalat hillossa on tosi jees!

    VastaaPoista
  6. Moikka! Kivan näköinen resepti, olen aika myöhäinen kun nyt kirjoittelen :)
    Muistatko paljonko tuosta tulee hilloa?

    VastaaPoista