12 syyskuuta, 2010

SITRUUNAINEN KESÄKURPITSAKAKKU


Zucchinia on tullut syötyä viime viikkojen aikana yhdessä sun toisessakin muodossa, kun kesäkurpitsoja kasvattavat sukulaiset ovat niillä meitä ystävällisesti lahjoneet. Kakkuun en sitä vielä koskaan ollut työntänyt, mutta käteen osui Glorian ruoka & viinin leivontanumero viime keväältä, jossa oli hauskan kuuloinen ohje. Lisäsin päälle vielä sitruunaiseen teemaan sopivan tomusokrukuorrutteen. Tämäkin kakku oli muuten sitten parasta vasta seuraavana päivänä, yön jääkaapissa vietettyään.


SITRUUNAINEN KESÄKURPITSAKAKKU

200g kesäkurpitsaa
2 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria (alkup. ohjeessa oli 3/4 dl vaaleaa muscovadoa ja loput tavallista, mutta kaapista löytyi vain tavista)
1,5 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl pinjansiemeniä

Kuorrutus:
Sitruunamehua & tomusokeria
  1. Raasta kesäkurpitsa ja sitruunankuori.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
  4. Sekoita jauhoseos varovasti kananmuna-sokerivaahtoon.
  5. Sekoita varovasti öljy joukkoon.
  6. Lisää kesäkurpitsa- ja sitruunaraaste, sitruunamehu ja pinjansiemenet.
  7. Kaada taikina voideltuun vuokaan (vet. noin 1,6 l).
  8. Paista 175°C, uunin alatasossa n. 45 min tai kunnes kakku on kypsä.
  9. Anna kakun jäähtyä vuoassaan n. 15 min ennen kumoamista. Pidä vuoka kumotun kakun päällä kunnes se on jäähtynyt.
  10. Kuorruta halutessasi.

FIN-ENG:
Had never baked anything sweet with zucchini before. Zucchini lemon cake with olive oil and pine seeds.

2 kommenttia:

  1. Ano: No oli oli! Mutta ei tekopäivänä vielä. Ja pinjansiemenet ei kyllä tuo mielestäni mitään lisäarvoa, eli poiskin voisi jättää.

    VastaaPoista